Ghidul SEO esențial pentru începători

Ghidul SEO esențial pentru începători

 

Dacă toată lumea are o chemare, atunci una dintre ele este SEO. Împreună cu media plătită, SEO este pâinea și alimentele  și unele dintre ceea ce facem cel mai bine. Echipele noastre de SEO sunt pline de tocilari auto-proclamați care sunt obsedați de backlink-uri, strategia de conținut și, mai presus de toate, practicile de pălărie albă. Ne place să credem că avem unii dintre cei mai buni dintre cei mai buni când vine vorba de guru SEO și am pus timpul și efortul în înțelegerea profunzimilor SEO și a modului în care îl puteți folosi pentru a vedea un succes uimitor pentru afacerea dvs. Avem rezultatele pentru a demonstra acest lucru.

Ne compilăm expertiza pentru a oferi un tutorial perfect pentru începătorii SEO. Indiferent dacă sunteți un startup mic sau o afacere mare, aceste informații pot schimba drastic vizibilitatea și, în cele din urmă, succesul mărcii dvs. Vom trece în revistă câteva cunoștințe fundamentale și concepte cheie care vă vor pune în poziția de a deveni propriul dvs. profesionist SEO.

What is SEO?

Să începem de sus. SEO este un acronim pentru optimizarea motoarelor de căutare și, în forma sa cea mai concisă, este practica creșterii atât a calității, cât și a cantității de trafic către site-ul dvs. web prin rezultate de căutare organice. Cel mai bun SEO permite persoanelor care caută produsul dvs. să îl poată găsi cu ușurință și să ofere cele mai potrivite informații. Una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este de a implementa tactici SEO pălărie albă care au ca rezultat clasarea site-ului dvs. web pe SERP. SEO cu pălărie albă se referă la strategiile SEO care sunt în conformitate cu termenii și condițiile marilor motoare de căutare, inclusiv Google.

 

Source: The Essential SEO Guide for Beginners

Search Engine Results Page (SERP)

Paginile cu rezultate ale motorului de căutare sau SERP sunt pagini web servite utilizatorilor atunci când caută ceva online folosind un motor de căutare, cum ar fi Google. Utilizatorul își introduce interogarea de căutare (adesea folosind termeni și fraze specifice cunoscute sub numele de cuvinte cheie), pe care motorul de căutare le prezintă un SERP. Apariția SERP-urilor este în continuă schimbare datorită experimentelor efectuate de Google, Bing și alți furnizori de motoare de căutare pentru a oferi utilizatorilor lor o experiență mai intuitivă și mai receptivă.

SERP-urile conțin două tipuri de conținut - rezultate „organice” și rezultate plătite. Rezultatele organice sunt listări de pagini web care apar ca urmare a algoritmului motorului de căutare. Spre deosebire de rezultatele organice, rezultatele plătite sunt cele care au fost plătite pentru a fi afișate de un agent de publicitate. Acest lucru duce la importanța rezultatelor organice și la rolul SEO în clasarea superioară în rezultatele căutării organice.

Potrivit unui articol din Search Engine Watch, lista de top din rezultatele căutării organice Google primește 33% din trafic, comparativ cu 18% pentru a doua poziție, iar traficul se degradează doar de acolo. Fiind primul rezultat pe o pagină cu rezultatele căutării Google este evident important, aceste cifre arată cât de mare este un avantaj al site-urilor web de acest tip față de oricare dintre concurenții enumerați sub acestea. Importanța SEO pentru o afacere online este aparent cuantificată de aceste ultime statistici.

Google’s SEO Best Practices

După cum sa menționat, Optimizarea motoarelor de căutare (SEO) este practica creșterii atât a calității și cantității traficului site-ului web, cât și a expunerii la marca dvs., prin rezultatele motorului de căutare neplătite (cunoscute și ca „organice”).

SEO este despre înțelegerea a ceea ce caută oamenii online, răspunsurile pe care le caută, cuvintele pe care le folosesc și tipul de conținut pe care doresc să îl consume. Cunoașterea răspunsurilor la aceste întrebări vă va permite să vă conectați la persoanele care caută online soluțiile pe care le oferiți. Aceste răspunsuri sunt furnizate de motoarele de căutare, de exemplu, Google, care parcurge miliarde de conținut și evaluează mii de factori pentru a determina ce conținut este cel mai probabil să răspundă la interogarea dvs. Răspunsurile sunt apoi listate pe o pagină web numită Pagini cu rezultate ale motorului de căutare sau SERP, așa cum s-a discutat mai sus.

SEO este atât de important deoarece, în timp ce alte forme de publicitate (reclame plătite, rețele sociale) pot genera trafic, traficul de la SEO optim provine de la motoarele de căutare. Atunci când este executat corect, SEO poate continua să ofere un ROI și dividende în timp, direcționând în mod constant și constant traficul către site-ul dvs. Optimizarea site-ului dvs. pentru cele mai bune practici SEO va ajuta motoarele de căutare să identifice cine are nevoie de informațiile sau produsele pe care le aveți.

Întrucât Google împarte aproximativ 87% și respectiv 95% din traficul de căutare pe desktop / laptop și respectiv pe mobil, este important să vă concentrați asupra informațiilor despre SEO direct de la echipa Google Search Quality, urmând cele mai bune practici ale acestora pentru a obține cea mai bună clasare.

On-Page SEO Optimization: What is on-page optimization and why is it important?

Optimizarea pe pagină este practica utilizării strategiilor, tehnicilor și tacticii SEO pe toate aspectele paginii dvs. web pentru a vă clasa mai sus și a câștiga trafic mai relevant în motoarele de căutare, cum ar fi Google. Înseamnă optimizarea conținutului și a codului sursă HTML al unei pagini, spre deosebire de off-page, care implică lucruri precum backlink-uri și alți factori externi.

În timp ce backlink-urile sunt factorul principal în obținerea clasării paginii pe prima pagină a rezultatelor căutării, factorii de pe pagină sunt cei mai importanți pentru a ajunge în primele 3 poziții. Rata de clic (de la a avea titluri și descrieri atrăgătoare), implicarea (de a avea conținut cu adevărat util) și relevanță (de la a avea cuvinte cheie vizate) sunt principalele semnale către Google cu privire la modul în care ar trebui să se claseze pagina dvs. și SEO pe pagină este vorba despre îmbunătățirea acestor semnale.

On-Page Ranking Factors

Factorii de clasificare pe pagină sunt elementele de pe paginile dvs. care pot avea un impact mare asupra capacității paginii dvs. de a se clasa dacă este optimizată corespunzător. Iată cele mai mari care afectează clasamentul motorului dvs. de căutare:

Etichetă de titlu-Title Tag
Etichetele de titlu specifică titlul unei pagini web. Acestea sunt afișate pe paginile cu rezultatele motorului de căutare ca titlu care poate fi făcut clic pe un rezultat dat. Etichetele de titlu sunt un factor major în ajutarea motoarelor de căutare să înțeleagă despre ce este pagina dvs. și sunt prima impresie pe care mulți oameni o au despre pagina dvs. și, adesea, ceea ce le face să facă clic.

URL
Adresa URL arată clar ierarhia informațiilor de pe pagină. Aceste informații sunt utilizate pentru a determina relevanța unei anumite pagini web de către motoarele de căutare. Un bun exemplu de adresă URL prietenoasă cu SEO este următorul: http://www.example.org/games/video-game-history - motoarele de căutare pot spune că această pagină probabil nu se referă la istorie în general, ci mai degrabă la aceea a istoriei jocurilor video, ceea ce îl face un candidat ideal pentru rezultatele căutării legate de istoria jocurilor video.

Meta etichete-Meta Tags
Metaetichetele sunt fragmente de text care descriu conținutul unei pagini. Sunt descriptori scurți de conținut care ajută la indicarea motoarelor de căutare despre ce este o pagină web.

Conţinut
Conținutul unei pagini este ceea ce o face demnă de o poziție în rezultatul căutării. Este ceea ce utilizatorul a ajuns să vadă și este, prin urmare, extrem de important pentru motoarele de căutare, așa că trebuie să vă propuneți întotdeauna să creați conținut de calitate. Și, deși Google nu are o modalitate directă de a determina calitatea conținutului, valori precum timpul petrecut pe site, repetarea vizitatorilor, marcajele și partajările vă îmbunătățesc clasamentul.

Text alternativ-Alt Text
„Alt text” este abrevierea „text alternativ”. Este ceea ce se afișează în cazul unei imagini rupte, este citit de cititorii de ecran și servește ca indicator pentru motoarele de căutare în ceea ce privește conținutul imaginii. Textul alternativ este important atât pentru accesibilitate, cât și pentru clasarea în rezultatele căutării imaginilor.

Off-Page SEO Optimization: What is off-page SEO?

SEO Tools

Este important să fii la curent cu instrumentele care îți vor ajuta SEO să fie cel mai eficient. Iată câteva dintre cele mai utile, cu un link către un ghid detaliat despre aceasta:

  1. Google Search Console 
  2. Google Analytics 
  3. Ahrefs
  4. Moz 
  5. SEMRush 
  6. Google Optimize 
  7. Crazy Egg 

Familiarizarea cu acești termeni SEO este primul pas pentru a deveni propriul tău guru SEO. Calea către a deveni expert este un pas la rând - și sunteți pe drumul cel bun. Rămâneți la curent cu mai multe ghiduri, tutoriale și sfaturi din industrie pe măsură ce continuăm seria noastră SEO.

 

Source: The Essential SEO Guide for Beginners

Parteneri: Sisteme desfumare BotosaniSisteme Hidranti Botosani

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii | Creare Web Site Primarie UAT |