Cum traduci paginile web din Safari cu Microsoft Translator

Cum traduci paginile web din Safari pe iPhone 344Pentru situația în care intri pe un website într-o limbă pe care nu o cunoști, ar fi bine să știi cum traduci paginile web din Safari pe iPhone sau iPad.

Există foarte multe browsere de internet în AppStore. Google Chrome, Opera sau Mozilla Firefox sunt doar câteva exemple. Din inerție sau obișnuință, cei mai mulți folosesc însă Safari. Browserul nativ pe toate dispozitivele Apple este destul de bine pus la punct, iar dacă îl folosești pe mai multe terminale cu același cont Apple, ai avantajul de avea în permanență toate datele de navigare sincronizate.

Facilitățile de sincronizare a semnelor de carte și a istoricului de navigare nu înseamnă însă că Safari pe iPhone este la fel ca Safari pe Mac. Același principiu este valabil și în cazul Google Chrome pe mobil sau desktop. Deși în majoritatea cazurilor acest detaliu nu este neapărat deranjant, există o funcție care îți face viața semnificativ mai ușoară și care lipsește. Este vorba de un răspuns simplu la cum traduci paginile web din Safari pe iPhone sau iPad. Această funcție ar fi fost ideal să fie implementată nativ. Există totuși o soluție care nu necesită prea mult efort.


Volumul de funcționalitate oferit de Safari a crescut semnificativ în momentul în care a fost introdus suportul pentru extensii în întregul sistem de operare odată cu iOS 8. De atunci, diverse aplicații pe care le instalezi din AppStore au câștigat posibilitatea de a se ancora în toate colțurile iOS. Pornind de la această premisă, Microsoft Translator oferă opțiunea de a traduce pagini web direct din browserul pe care îl are la dispoziție orice utilizator de iPhone sau iPad.

Ca urmare, pentru a ne atinge scopul din titlu, primul gest pe care trebuie să-l faci este să instalezi din Apple AppStore aplicația gratuită Microsoft Translator. Al doilea pas implică activarea noii extensii din Safari. Deschide orice pagină web, apasă pe butonul pentru partajare din bara de jos – pătratul cu săgeată în sus și, de la capătul primului rând de butoane care apare pe ecran, alege More sau Altele. Imediat ar trebui să întâmpini o listă precum cea din captura de ecran de mai sus. Bifează Microsoft Translator. Confirmă modificările cu un tap pe Ok în dreapta sus.

Tags: