10 setări ale contului de Facebook pe care trebuie să le ştii

facebook securitySecuritatea conturilor de Facebook a fost dezbătută foarte intens în ultima perioadă, însă cu toate acestea mulţi nu sunt interesaţi de aceste setări fie pentru că nu se tem de furtul datelor personale, fie pentru că pur şi simplu nu ştiu cum şi de unde pot face acest lucru. Money.ro vă prezintă un top făcut de Mashable.com în care sunt prezentate cele mai importante zece setări pe care trebuie sa le faci pentru a-ţi securiza contul de Facebook.

1. Sharing-ul pe Facebook

Deși poate părea complicat, este foarte important să controlezi ceea ce publici și mai ales cui permiți să-ți vizualizeze profilul. În această privință Facebook oferă mai multe opțiuni, și anume: puteți împărți conținutul dumneavoastră cu “toată lumea”, cu “prietenii prietenilor” sau “doar cu prietenii”. În orice caz, trebuie să știți și faptul că puteți face setări care să fie aplicabile doar pentru un anumit grup de persoane. De exemplu, numai prietenii apropiați vă pot vedea toate fotografiile, în timp ce restul persoanelor pot accesa doar o parte din ele. Același lucru este valabil și în cazul informațiilor.

2. Confidențialitatea fotografiilor

Account > Privacy Settings > Sharing on Facebook > Customize Settings > Edit album privacy for existing photos

(Contul meu > Setări de confidențialitate >Partajare pe Facebook > Personalizat > Editează confidențialitatea de album pentru pozele existente)

Setările pe care le poți face albumelor de pe Facebook pot fi înșelătoare, și asta pentru că nu întotdeauna se aplică la toate fotografiile. Cu setarea de mai sus, poți decide confidențialitatea fiecărui album foto, inclusiv a fotografiei de perete (Wall Photo).

3. Verifică-ți locația

Account > Privacy Settings > Sharing on Facebook > Customize Settings > Friends can check me in to Places

Contul meu > Setări de confidențialitate > Partajare pe Facebook > Personalizeaza Setările > Friends can check me in to Places

O altă setare importantă, dar care de cele mai multe ori trece neobservată, este cea care nu le poate permite prietenilor tăi să-ți modifice locația fără acordul tău.

4. Conectarea pe Facebook

Account > Privacy Settings > Connecting on Facebook

Contul meu > Setări de confidențialitate >Conectare pe Facebook

Pe Facebook, setările de confidențialitate sunt separate de cele de conectare. Păstrându-le publice le vei permite celorlalți utilizatori care nu îți sunt prieteni să vadă date importante despre tine, cum ar fi: fotografia de profil, sexul, vârsta, educația, orașul natal, etc.

Aceste setări pot influența și modul în care ești găsit pe Facebook. Atfel spus, cei care vor să te găsească o pot face doar tastându-ți numele? Permiți oricui să te adauge ca prieten și să-ți trimită mesaje?

De aici poți schimba toate elementele mai sus menționate. De exemplu, dacă primești deseori mesaje de la necunoscuți, trebuie să știi că poți seta ca doar prietenii din lista proprie să facă acest lucru. Totuși, tineți cont de faptul că dacă setați totul în cel mai strict mod posibil, nu veți mai putea fi găsit.

5. Aplicațiile pe care le folosiți

Account > Privacy Settings > Apps and Websites > Apps You Use

(Contul meu > Setări de confidențialitate > Aplicații și pagini web > Aplicații pe care le folosiți)

Aceasta este una din setările dureros de minuțioase, pentru că presupune editarea fiecărei aplicații pe care o folosești, fie prin eliminarea ei, fie prin editarea confidențialității.

Vă sugeram să eliminați toate aplicațiile pe care nu le utilizați. Aveți grjă să le revizuiți pe fiecare în parte, și asta pentu că exista o serie de aplicații care vă apar pe Wall fără a vă fi cerut permisiunea.

6. Personalizarea instantă

Account > Privacy Settings > Apps and Websites > Instant Personalization

(Contul meu > Setări de confidențialitate > Aplicații și pagini web > Personalizare instantă)

Personalizarea contului de Facebook cu diferite link-uri poate fi în esență chiar un lucru bun, însă țineți cont de faptul că prin acest fel permiteți necunoscuților să aibe acces la informatiile personale.

Utilizatorul poate alege să renunțe la opțiunea de Instant Personalization pe site-urile partenere Facebook, dând click pe butonul de “No Thanks”, atunci când sunteți întrebat de activarea acestei setări. Pentru a nu risca vizualizarea informațiilor tale de către oricine, Facebook iți permite să renunți la această opțiune de pe toate site-urile aflate în colaborare cu rețeaua de socializare prin intermediul butonului “Permite personalizarea instantă pe toate site-urile partenere” .

7. Informațiile la care au acces prietenii tăi

Account > Privacy Settings > Apps and Websites > Info accessible through your friends

(Contul meu > Setări de confidențialitate > Aplicații și pagini web > Informații accesibile prin intermediul prietenilor)

Aici setările de confidențialitate ale Facebook sunt destul de complicate. Indiferent cât de stricte sunt setările pe care le faci, datele proprii continuă să fie publice pentru un anumit grup de oameni, fie ei și prietenii cei mai apropiați. Indiferent ce imparți cu ei, asta nu înseamnă că sunt accesibile doar de către aceştia, mai ales dacă setările lor sunt foarte „relaxate”. Pentru a vă asigura că nu vi se întâmplă acest lucru trebuie să faceţi setarea prezentată mai sus.

8. Căutarea publică

Account > Privacy Settings > Apps and Websites > Public Search

(Contul meu > Setări de confidențialitate > Aplicații și pagini web > Căutare publică)

Când o persoană vă caută numele într-un motor de căutare, aceasta poate foarte ușor să vă vizioneze profilul public. Dacă nu vreți ca acest lucru să se întâmple trebuie să faceți modificarea de mai sus.

9. Lista de prieteni

Friends > Edit Friends > Create a List

(Prieteni > Editează Prieteni > Crează o listă)

Dacă esti un utilizator tipic de Facebook, atunci cu siguranță ai în listă aproximativ 130 de prieteni și nu iți dorești să împarți orice detaliu cu fiecare din ei.

În acest caz, este important să știi că îți poți împărți lista în mai multe grupuri: Membrii familiei, prieteni apropiați, parteneri de afaceri, etc. Aceste grupuri pot fi setate astfel încât fiecare grup să poată vizualiza doar ceea ce tu iți doresti să împarți cu ei. Realizarea acestor liste este destul de dificilă, mai ales dacă ai deja foarte mulți prieteni, însă odată ce le-ai setat, adăugarea prietenilor în fiecare categorie se realizează foarte ușor.

10. Activarea HTTPS

Account > Account Settings > Account Security > Secure Browsing (HTTPS)

(Contul meu > Setările contului > Securitatea contului > Secure Browsing (HTTPS))

Ultima setare pe care o aducem în prim plan este una care are legătură mai mult cu securitatea decât cu confidențialitatea.

În încercarea de a proteja mai bine datele, Facebook a început de curând să introducă un suport de tipul HTTPS. Cu toate că această setare încetinește puțin Facebook-ul, iar alte câteva aplicații nu mai funcționează, experții în securitate ai rețelei de socializare spun că acest tip de server este esențial pentru securitatea online, indiferent de serviciile web accesate.

Dacă nu aveți încă disponibilă această setare, nu vă faceți griji. Facebook a declarat faptul că în săptămânile următoare aceasta va fi activă în toate țările în care acesta este disponibil.

 

 

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii | Creare Web Site Primarie UAT |