Sfaturi pentru o mai bună proiectare UX pentru dispozitive mobile

Sfaturi pentru o mai bună proiectare UX pentru dispozitive mobileConsiderații cheie pentru a păstra în minte atunci când în curs de dezvoltare a site-ului pentru  mobil e prea stufos.


Machete, meniuri, forme, fonturi și gesturi sunt toate lucrurile pe care trebuie să ia în considerare la proiectarea site-ul dumneavoastră. Cu toate acestea, de asemenea, trebuie să se gândească la modul în care vor fi vizualizate de către vizitatorii site-ului folosind smartphone-urile lor și dispozitive mobile aceste elemente.

Iată câteva considerente cheie care vă vor ajuta să creați asigura experiența ideală de utilizator.

 


01. Includeți feedback-ul în cazul în care este posibil

Adăugați suport pentru gesturi tactile în modelele dvs. mobilRollover, hover state și animații sunt ceea ce aduce site-uri web la viață. Adăugați suport pentru gesturi tactile și mișcări subtile ale iconografiei pentru a atrage ochiul utilizatorului. O pagină Web statică nu va fi la fel de angajarea ca ceva care este un pic mai dinamic.


02. Uita carusel

De fiecare dată când se schimbă un carusel, impactul diapozitivul anterior se pierde imediat. Datele Google sugerează mai puțin de 1 la suta din utilizatorii de telefonie mobilă se angajeze efectiv cu carusele. Nu ascund conținutul cheie în spatele unui cursor - stiva-l, iar utilizatorul va face scroll vertical mai natural.


03. Build în domeniul de aplicare pentru viitor

În cazul în care abordarea este de a obține o versiune cât mai curând posibil, este ușor să se concentreze doar pe caracteristicile cele mai vitale. Problema cu această abordare este că s-ar putea face imposibil ca dezvoltatorii să construiască cu adevărat domeniul de aplicare. Întotdeauna încercați să proiectare pentru cele mai complexe primul.


04. Amintiți-vă că mai puțin este mai mult

Experiența mobilă nu trebuie să fie o replicare a experienței pe desktop. Reducerea anumite caracteristici și conținut pentru a se potrivi dispozitivului și dimensiunea ecranului utilizatorului. De exemplu, un configurator de produs tărăgănat la călătorie coș de cumpărături ar putea fi redus la un simplu proces de „adăugare rapidă“.


05. Proiectare pentru nestatornic

Site-ul mobil Yazoo este luminos și îndrăzneț, cu număr de clicuri poziționate în mod clar. Există întotdeauna un risc de a pierde utilizatorii mobili de implicare și de a fi distras de variabile externe. În mod ideal, încercați pentru a face interfața ușor pentru a ridica de unde au rămas. Break sarcini mari și formează în jos, și de a face totul simplu.


06. active Reutilizați acolo unde este posibil

Unul dintre pilonii-cheie ale experienței utilizatorilor cele mai bune practici este de consistență. Este întotdeauna recomandat să păstrați o bibliotecă consistentă de active UX proiectate pe toate ecranele, dispozitive și rezoluțiile. Cu un mobil prima abordare a UX, este mai greu de a ignora această regulă decât ignora-l.


07. Ascultați cele mai bune

Fiind liderii necontestate de telefonie mobilă de consum, atât Google și Apple au menținut în mod regulat documentația pentru UX cele mai bune practici. Acest lucru este cel mai bun punct de pornire pentru orice designer. Cu toate că orientările ar putea fi văzut să-și înăbușe creativitatea, este întotdeauna cel mai bine pentru a găsi un mediu fericit.
A se vedea Principiile Google de proiectare site mobil și UI design Apple recomandate și nerecomandate .


08. Focus pe preferințele utilizatorului reale

Nest dă exemplul perfect de cum să scară în jos animație / funcție de pe desktop la mobilEste benefic să utilizați utilizatori reali pentru a testa dacă un design funcționează de fapt. Puteți lua decizii de proiectare bazate pe fapt, mai degrabă decât o preferință, și de a reduce riscul de confuzie atunci când articulează caracteristici pentru dezvoltatori. Date utilizator real este, de asemenea, mult mai puternic atunci când este provocat de gustul subiectiv al unui client.


09. Keep alinierea textului poate fi citit

Conținut în format text centrat nu este întotdeauna rău. Cu toate acestea, este esențial să știi când să nu pună în aplicare acest lucru. Când există o mulțime de conținut, păstrează text la stânga. În cazul în care lizibilitatea este un obiectiv-cheie al site-ului (ar trebui să fie!), Apoi centru-alinia doar blocuri de text mici. Full-pagină de conținut articol este aproape întotdeauna cel mai bun fiind „stânga la stânga“.


10. Amintiți-vă de Gubbins

Asigurarea orice site are un certificat de până la data de SSL, vitezele de încărcare rapidă și o greutate redusă SVG garantează foaie sprite o experiență mai bună. avertismente de securitate și apoi scalate în jos imagini inutil de mare va pune bariere în sus, împiedicând accesul utilizatorilor să beneficieze de conținut cheie.

 

Concluzie

Desi e un device cu display mic oferiti cele mai importante detalii pentru a naviga si vedea continutul site-ului dumneavoastra.

 

Tags:

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii |