Realizare site cu recenzii - sunt foarte importante pentru optimizare SEO Cluj

Realizare site cu recenzii sunt foarte importante pentru SEO ClujRăspunsul este că recenziile sunt foarte importante pentru optimizare SEO local Cluj

Nu există nicio îndoială că recenziile pot fi extrem de benefice pentru întreprinderile de toate felurile. Majoritatea consumatorilor caută recenzii atunci când cercetează un furnizor de produse sau servicii în zona lor locală. Peste 90% dintre consumatori citesc recenzii online și aproape toți se referă la acestea atunci când iau o decizie de cumpărare (din Cluj de exemplu).

Este posibil să fi auzit despre o legătură între recenzii și un clasament al motorului de căutare local. Dar comentariile fac într-adevăr o diferență? Doar cât de benefice sunt acestea?

 

Recenziile fac diferență la optimizare SEO Cluj?

Google caută lucruri care indică încredere față de o afacere. Cel mai mare indicator de încredere este un link de la un site web la altul. Este un vot de încredere că afacerea dvs. oferă un fel de valoare și este de încredere într-un fel.

Nu puteți obține mai mult un vot de încredere decât o revizuire pozitivă de la un client. Desigur, trebuie să fie verificată într-un fel. Oricine poate face recenzii pentru ei înșiși, (și ei fac).

În cazul SEO-ului local, s-au găsit recenzii pentru a face diferența, atât pentru înregistrările organice , cât și cele din hărțile Google . Ele nu sunt la fel de valoroase ca backlink-urile, dar ele încă joacă un rol important, iar beneficiile adăugate ale unei reputații îmbunătățite fac ca recenziile să fie un exercițiu util.

Cât de importante sunt recenziile pentru companiile locale?

Există numeroase studii care au analizat valoarea recenziilor în legătură cu SEO local. Unul dintre cele mai mari și mai reputate studii ale lui Moz estimează că recenziile reprezintă între 7% -13% din toți factorii de clasificare (în 2017):

 • 7% pentru înregistrările organice
 • 13% pentru listele de pachete locale

Este important să rețineți că aceste cifre cresc și coboară. Google ar putea acorda mai multă pondere recenziilor. Cu toate acestea, tendințele au arătat că importanța recenziilor a scăzut ușor. Acest lucru se datorează în principal faptului că Google favorizează întreprinderile cu o amprentă variată de marketing online.

Tendința generală este că revizuirile fac diferența , dar nu vă vor duce singur la locul de top. De fapt, există multe companii cu mai multe recenzii decât concurenții lor, dar nu se situează în primele 3 locuri.

În funcție de cât de competitivă este piața dvs., câteva recenzii ar putea împinge lista dvs. în mai multe locuri, dacă nu în partea de sus 3. În mod egal, există cazuri în care o afacere cu 10, 20 sau mai multe recenzii nu apare în partea de sus. Probabil pentru că nu s-au concentrat asupra celorlalte domenii cheie ale SEO Local. Este important să rețineți că recenziile reprezintă o mică parte din toți factorii care afectează clasarea unui site web. Totuși, acest lucru nu înseamnă că recenziile nu pot face diferența.

Având în vedere o alegere aproape toți consumatorii ar alege o afacere cu 5 stele peste una cu nici unul. Dacă altceva nu are un rating de 5 * va face ca afacerea dvs. să pară mai favorabilă față de concurenții dvs. cu ratinguri mai puțin pozitive.

Opiniile nu sunt întotdeauna pozitive

Uneori, oamenii au mai multe șanse să scrie o recenzie despre o experiență negativă decât una pozitivă. Ei vor să se facă auziți și vor avea mai multe motive să facă acest lucru.
Deși recenziile pozitive pot face diferența favorabilă în clasament, recenziile negative pot face contrariul. La fel ca recenziile pozitive, incidența recenziilor negative nu este cel mai important factor în SEO local, dar este unul din multe. Factorii care pot afecta negativ rangul includ:

 • Evaluări scăzute pe site-uri web Google / terțe părți
 • Comentarii negative în recenziile Google / terțe părți
 • Primirea prea multor recenzii prea repede

Dacă aveți vreo opinie negativă, ar trebui să luați măsuri, nu doar pentru SEO, ci și pentru reputația dvs. reputație.

Nu numai că recenziile Google sunt unul dintre primele lucruri pe care oamenii le văd atunci când caută cuvinte cheie pentru dvs. de afaceri sau de serviciu, dar și pe site-urile terțelor părți. Dacă aveți un rating de 1 sau 2 stele pe Yelp, de exemplu, acesta ar putea apărea în listele Google atunci când caută numele dvs.

Nu putem renunța întotdeauna la recenziile negative, dar putem încerca să le remediem după ce au rămas comentarii. Dacă nu puteți rezolva lucrurile cu clientul care a părăsit revizuirea, puteți răspunde cel puțin pentru a vă da partea dvs. de poveste.

Dacă nu le puteți face să-și schimbe ratingul, cel mai bine este să încercați să-l îngropați cu ratinguri mai mari. Dacă nu aveți o strategie de revizuire, acum este momentul potrivit să începeți să vă gândiți la una.

Creșteți șansele unui impuls SEO de la recenzii

Deoarece oricine poate face recenzii, Google tinde să preferă site-uri de revizuire mai mari și mai stabile. Deși acest lucru nu înseamnă că recenzii false nu pot trece prin toate acestea.

Dacă aveți de gând să solicitați recenzii de la clienții dvs., ca parte a strategiei dvs. de SEO, cel mai bine este să vă concentrați pe site-uri de revizuire mai mari, cum ar fi Yelp, Facebook, Tripadvisor etc.

Este bine să puneți recenzii pe site-ul dvs. web, dar dacă aveți un formular de examinare pe site-ul dvs. web, nu va fi la fel de credibil ca o revizuire de pe un site extern, cel puțin nu în ochii Google.

Ca o afacere locală, cel mai bun loc pentru a cere clienților să lase o recenzie este pe Google. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți o listă Google Business Listing . Este benefic să aveți recenzii și pe alte platforme.

Unele dintre cele mai bune includ:

 • Facebook
 • Scheunat
 • Pagini Aurii
 • Yahoo Local
 • CitySearch
 • InsiderPages
 • pătrat
 • Opensable (restaurante)
 • Tripadvisor

Ce să faceți pentru a obține mai multe recenzii

Dacă vi se cere, majoritatea consumatorilor vor lăsa o recenzie pentru o afacere locală. E vorba de a fi proactiv. Iată câteva lucruri care pot fi făcute pentru a face mai ușoară și pentru a spori probabilitatea unei revizuiri.

 • Oferă clienților o carte de examinare cu instrucțiuni pentru a lăsa o recenzie
 • Oferiți-le o recenzie pentru Google cu instrucțiuni foarte clare
 • Dați-le un fișier de recenzie pentru Facebook și Yelp
 • Trimiterea unui e-mail cu un link direct la platforma de examinare pe care o utilizați
 • Trimiteți un mesaj SMS cu un link către formularul de examinare
 • Personalul de tren și oferă stimulente pentru obținerea mai multor recenzii
 • Puneți manuale / cărți în contul facturilor clienților sau după încheierea unui loc de muncă / vânzare

Aceste strategii vor funcționa sau nu, în funcție de eforturile depuse de întreprinderi pentru a încuraja revizuirea de la un client fericit. Proprietarii de afaceri nu au nici o problemă să ceară o vânzare. Solicitarea unei revizuiri este la fel de ușoară.

Există din ce în ce mai multe discuții în industria SEO despre importanța recenziilor, atunci când cântărați timpul necesar pentru a cere recenzii și eforturile de a pune în aplicare o strategie de revizuire, este o idee fără sens.

Review-urile ar trebui să facă parte din strategia SEO a fiecărei companii locale. Din ce în ce, Google se bazează pe o varietate de factori pentru a clasifica afacerile locale. Google dorește să vadă dovezi ale unei mărci bine rotunjite online. Pentru a realiza acest lucru trebuie să vă concentrați nu doar pe o anumită zonă, ci și pe o serie întreagă de factori, inclusiv comentarii.

Almost every household has a scrambled Rubik's Cube that has never ever been solved. Use the online Rubik's Cube solver to get it fixed in less than 25 steps!

Tags:

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii | Creare Web Site Primarie UAT |