Sfaturi pentru crearea unei campanii politice de succes în social media

Sfaturi pentru crearea unei campanii politice de succes în social media

Este ciudat să te gândești la modul în care social media și politica erau aproape făcute unul pentru celălalt, deoarece unul a fost în jur de mult mai mult decât celălalt. Dar când te gândești la asta, principalul catalizator al politicii a fost întotdeauna implicarea socială, chiar dacă astăzi folosim acest termen într-un mod diferit. Social media face cu adevărat mai ușor pentru politicieni să găsească, să asculte și să se angajeze cu susținătorii lor. De aceea, o bună strategie de campanie politică socială este crucială pentru succesul întregii campanii.

Pentru a vă ajuta să construiți cea mai reușită campanie de social media politică posibilă, am prezentat 21 de sfaturi care vă vor ghida de la înainte de a anunța că veți participa la eventualele alegeri și nu numai.

Pregătirea campaniei politice de social media

O campanie politică începe cu mult înaintea anunțului și trebuie să faceți câteva lucruri cheie pe care trebuie să le faceți pentru a vă asigura că campania dvs. de social media are fundamentul de care are nevoie pentru a avea succes.

 

1) Campania dvs. politică este un brand ca oricare altul și trebuie să înțelegeți bine marca dvs. înainte de a anunța că participati in cursa.

2) Asamblați o echipă pentru că veți avea nevoie de ea. Acestea vă pot ajuta să vă gestionați conturile de social media, să creați conținut, să răspundeți la comentarii și să vă dezvoltați social media în scopul propus.

3) Creează un plan care să includă un calendar de social media, obiective de implicare, potențiali parteneri și influențatori și un plan pentru orice eforturi plătite în social media.

4) Verificați-vă conturile. Nu durează mult timp și plătește oferind autenticitate conturilor dvs. de campanii politice.

5) Cercetează și înțelege publicul tău țintă. Acestea sunt persoanele la care încercați să ajungeți, așa că trebuie să aveți o înțelegere fermă a nevoilor, comportamentelor și a ceea ce este cel mai important pentru ei.

6) Să aveți o strategie în vigoare pentru gafele de PR. Planifică-te pentru cei mai răi și speră pentru cei mai buni. Nimeni nu se așteaptă să posteze accidental ceva cu o tipă jenantă, dar se întâmplă. Aveți un plan despre cum să îl abordați înainte de a se întâmpla și vă promit că nu veți regreta.

7) Țineți-vă contul de campanie politică separat de contul personal.

8) Utilizați instrumente de urmărire a rețelelor de socializare precum pereți sociali și instrumente de monitorizare a rețelelor de socializare pentru a ține pasul cu:

  • Oameni care se angajează în conturile campaniei politice
  • Tendințe pe teme actuale importante pentru campania dvs. politică
  • Principalii dvs. concurenți politici

Crearea de postări pentru campania dvs. politică de socializare

Postările pe rețelele de socializare reprezintă pâinea și untul campaniei dvs. politice de socializare, așa că trebuie să vă asigurați că le acordați atenția pe care o merită.

9) Nu vă concentrați pe un singur canal de socializare.

10) Personalizați-vă mesajul pentru a ajunge la publicul țintă. Asigurați-vă că rezonează cu ei, pentru că sunt oamenii care contează.

11) Nu publicați același lucru pe fiecare canal de socializare. Twitter este diferit de Facebook, iar Facebook este diferit de Instagram. Fiecare canal social are propriul său stil de postare pe care îl urmărește majoritatea oamenilor, așa că trebuie să vă asigurați că și voi.

12) Pentru platformele sociale mai vizuale, precum Instagram și uneori Twitter, asigurați-vă că folosiți imagini care atrag atenția. De preferință, fotografii reale sau fotografii stoc.

13) Conținutul video nu trebuie trecut cu vederea. Nu numai că puteți utiliza conținut video pe canale precum Instagram, Twitter și Facebook pentru a vă face postările mai atrăgătoare, ar trebui, de asemenea, să creați un canal YouTube. Puteți găzdui videoclipuri din turneul de campanie și mesaje importante pe care doriți să le partajați cu urmăritorii dvs.

14) Nu uitați de forumuri precum Reddit și alte comunități online. Aceste comunități sunt minunate pentru a începe discuțiile, a primi feedback și a răspunde la întrebări despre campania dvs. politică sau subiecte care sunt importante pentru campania dvs.

15) Utilizați instrumente de curățare a conținutului social media pentru a vă ajuta să creați conținutul pe care îl utilizați pe canalele de social media.

16) Nu totul va merge viral și este în regulă. Este de fapt normal.

17) Solicitați feedback adepților dvs., pozitivi sau negativi. Este o modalitate rapidă de a înțelege ceea ce este important pentru susținători și non-susținători. De asemenea, arată adepților dvs. că vă pasă de nevoile și dorințele lor.

Creșterea campaniei politice de social media

O altă parte importantă a strategiei de socializare a campaniei tale politice este să-ți crești adepții social media, astfel încât mesajul campaniei tale să ajungă la mai multe persoane.

18) Încurajează-i pe următorii tăi să răspândească cuvântul pentru a-ți dezvolta urmările sociale. Acest lucru poate fi deosebit de important în perioadele de strângere de fonduri.

19) Adăugați conturile sociale pe site-ul campaniei și pe semnătura de e-mail. Puteți adăuga chiar și un site de socializare pe site-ul dvs. web care agregă postările de socializare ale campaniei dvs. politice într-un singur loc frumos.

20) Concursurile de socializare pot fi o modalitate excelentă de a-ți spori adepții. Conținutul de partajare socială îi poate motiva pe adepții tăi existenți să partajeze postările sociale ale concursului pe profilurile lor sociale obținând mai multe vizualizări cu fiecare partajare.

21) Parteneriți cu influenți și organizații care vă susțin campania și sunt dispuși să vă împărtășiți postările cu urmașii lor.

Dacă continuați să creați postări convingătoare pe rețelele de socializare și să vă creșteți adepții, atunci campania dvs. de social media este pe cale de a deveni un element intermediar al strategiei generale de marketing a campaniei dvs. Doar asigurați-vă că vă mențineți la ea, rețelele de socializare nu dorm niciodată, așa că nu încetați să postați și să căutați noi adepți doar pentru că simțiți că vă aflați într-un loc confortabil. Pentru că concurenții dvs. nu se vor opri.

Vă rugăm să ne spuneți ce părere aveți despre aceste sfaturi și dacă aveți alte sfaturi pentru crearea unei campanii politice de succes în social media!