Cele mai frecvente tehnici utilizate in publicitate

Cele mai frecvente tehnici utilizate in publicitate

Astăzi, fiecare companie trebuie să-și promoveze produsul pentru a informa clienții despre produs, pentru a crește vânzările, pentru a dobândi valoare de piață și pentru a câștiga reputație și nume în industrie. Fiecare afacere cheltuie mulți bani pentru publicitatea produselor sale, dar banii cheltuiți vor duce la succes doar atunci când cele mai bune tehnici de publicitate sunt utilizate pentru produs. Iată deci câteva foarte tehnici frecvente și cele mai utilizate utilizate de agenții de publicitate pentru a obține rezultatele dorite .

 

  1. Apel emoțional

    Această tehnică de publicitate se realizează cu ajutorul a doi factori - nevoile consumatorilor și factorul frică. Cele mai frecvente contestații în caz de nevoie sunt:

    • nevoie de ceva nou
    • nevoie de acceptare
    • nevoie de a nu fi ignorat
    • nevoie de schimbare a lucrurilor vechi
    • nevoie de securitate
    • trebuie să devină atractiv etc.

    Cele mai frecvente apeluri sub teamă sunt:

    • teama de accident
    • teama de moarte
    • teama de a fi evitat
    • teama de a nu se îmbolnăvi
    • teama de a îmbătrâni etc.
  2. Publicitate promoțională

    Această tehnică implică oferirea gratuită consumatorilor de mostre ale produsului. Articolele sunt oferite în târguri, evenimente promoționale și campanii publicitare pentru a atrage atenția clienților.

  3. Publicitate bandwagon

    Acest tip de tehnică implică convingerea clienților să se alăture grupului de oameni care au cumpărat acest produs și să fie pe partea câștigătoare. De exemplu, recenta reclama șampon Pantene care spune „15 de femei au avut încredere în Pantene, iar tu?”

  4. Fapte și statistici

    Aici, agenții de publicitate folosesc cifre, dovezi și exemple reale pentru a arăta cât de bine funcționează produsul lor. De exemplu, „Lizol curăță podeaua curăță 99,99% germeni” sau „Colgate este recomandat de 70% din medicii stomatologi ai lumii” sau Eno - doar 6 secunde.

  5. Anunțuri neterminate

    Agenții de publicitate de aici se joacă doar cu cuvintele spunând că produsul lor funcționează mai bine, dar nu răspunde cu mult mai mult decât concurentul. De exemplu, Lays - nimeni nu poate mânca doar unul sau Horlicks - mai multă hrană zilnic. Anunțurile nu spun cine poate mânca mai mult sau cât mai multă nutriție.

  6. Cuvinte nevăstuică

    În această tehnică, agenții de publicitate nu spun că sunt cei mai buni din rest, dar nici nu neagă. De exemplu, Sunsilk Hairfall Solution - reduce căderea părului. Anunțul nu spune că oprește căderea părului.

  7. Aprobări

    Agenții de publicitate folosesc vedete pentru a-și promova produsele. Vedetele sau vedeta susțin produsul spunându-și propriile experiențe cu produsul. Recent, o reclamă de bijuterii cu diamante a avut super-steaua Amitabh Bacchan și soția sa, Jaya, care făceau publicitate produsului. Anunțul a arătat cum și-a impresionat soția făcând o alegere inteligentă de a cumpăra acest brand. Din nou, Sachin tendulkar, o stea de cricket, a aprobat un brand de pantofi.

  8. Completarea clienților

    Aici, agenții de publicitate au folosit punch lines care completează consumatorii care își cumpără produsele. De exemplu, Revlon spune „Pentru că meritați”.

  9. Familia ideală și copiii ideali

    Agenții de publicitate care folosesc această tehnică arată că familiile sau copiii care folosesc produsul lor sunt o familie fericită. Anunțul are întotdeauna o casă îngrijită și bine mobilată, copii bine educați, iar familia este o familie simplă și dulce. De exemplu, un anunț de săpun dettol arată toată lumea din familie care folosește acel săpun și astfel este întotdeauna protejat de germeni. Acestea prezintă o linie de culoare fluorescentă care acoperă întregul corp al fiecărui membru al familiei în comparație cu alte persoane care nu folosesc acest săpun.

  10. Reclame patriotice

    Aceste reclame arată cum își poate sprijini țara în timp ce folosește produsul sau serviciul lor. Pentru e. g unele produse împreună au format o uniune și au susținut în anunțul lor că, dacă cumpărați oricare dintre aceste produse, veți ajuta un copil să meargă la școală. Încă o reclamă a companiei celulare a avut o celebritate care arată că, dacă clienții folosesc cartela SIM a acestei companii, atunci ei pot ajuta la controlul populației din țară.

  11. Interogarea clienților

    Agenții de publicitate care utilizează această tehnică pun întrebări consumatorilor pentru a primi răspuns pentru produsele lor. De exemplu, reclama Amway continuă să pună întrebări precum cine are atât de multe ferme complet naturale, cine dă puterea de a urca scările la vârsta de 70 de ani, cine îi face pe copii să crească într-un mod adecvat și hrănitor, există cineva care este ascultând aceste întrebări întregi. Și apoi, în sfârșit, vine răspunsul - „Amway: ascultăm”.

  12. Mită

    Această tehnică este utilizată pentru a mitui clienții cu ceva în plus dacă cumpără produsul folosind linii precum „cumpără o cămașă și primește una gratuită” sau „fii membru clubului timp de doi ani și primești 20% reducere la toate serviciile. ”

  13. Publicitate surogat

    Această tehnică este în general utilizată de companiile care nu își pot promova produsele direct. Agenții de publicitate folosesc reclame indirecte pentru a-și promova produsul, astfel încât clienții să știe despre produsul real. Cel mai mare exemplu al acestei tehnici îl reprezintă reclamele cu alcool. Aceste reclame nu afișează niciodată pe nimeni care bea băuturi alcoolice reale și, în locul acestuia, li se arată apă potabilă, băuturi răcoritoare sau sifon.

Acestea sunt tehnicile majore utilizate de agenții de publicitate pentru a-și promova produsul. Există câteva tehnici diferite utilizate pentru publicitatea online, cum ar fi publicitatea cu banner web în care un banner este plasat pe paginile web, publicitatea de conținut utilizând conținut pentru a face publicitate produsului online, publicitatea prin linkuri oferind linkuri pe diferite site-uri pentru a vizita direct site-ul web al produsului etc.

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii | Creare Web Site Primarie UAT |