Ce este Google AdWords? Aflați cum funcționează AdWords

Ce este Google AdWords? Aflați cum funcționează AdWords

Revoluția din industria publicitară a fost fenomenală odată cu evoluția internetului. Google fiind numele de uz casnic pentru internet, a fost un avantaj pentru marketeri de la început și odată cu introducerea „Google AdWords” în anul 2000, a oferit o platformă solidă pentru agenții de publicitate pentru a capta clienții potențiali în diferite etape ale pâlniei de vânzări . Acum întrebarea este: ce este Google AdWords?

Ce este Google AdWords?

Să înțelegem semnificația Google AdWords. Google AdWords este o platformă de publicitate care conectează potențialii clienți care caută un produs sau un serviciu cu agenții de publicitate care oferă același lucru. Această platformă puternică permite agenților de publicitate să își ofere produsul sau serviciile celor mai relevanți clienți în etapa crucială a pâlniei de cumpărare.

 

Unde sunt afișate anunțurile AdWords?

Anunțurile Google AdWords sunt afișate pe larg în două rețele; Căutare rețea și redare redare. Rețeaua de căutare cuprinde Căutarea Google, Google Play, cumpărături Google, hărți Google și site-uri partenere de căutare Google. Rețeaua de afișare cuprinde peste 2 milioane de site-uri web, ajungând la 90% din persoanele de pe internet, inclusiv Gmail, YouTube. Practic, cu Google AdWords, un agent de publicitate poate ajunge la clientul său aproape oriunde pe internet!

Care sunt diferitele formate de anunțuri disponibile?

Cu Google, reclamele dvs. pot deveni cât mai interesante posibil. AdWords vă oferă o mulțime de formate de anunțuri pentru a alege;

 • Anunțuri text anunțuri text : simple, dar eficiente, cu 2 titluri de 30 de caractere fiecare și o descriere de 80 de caractere. Faceți aceste anunțuri text mai convingătoare utilizând extensii la anunțuri, cum ar fi extensia de site, extensia de apel, extensia de locație, extensia de mesaje etc.
  • Anunțuri imagine: atrageți atenția utilizatorilor de peste 2 milioane de site-uri web utilizând formate atractive de anunțuri imagine, cum ar fi grafică statică, anunțuri în .gif, anunțuri flash etc. Acest format este disponibil numai pentru rețeaua de display.
  • Anunțuri receptive: provocarea majoră pentru publicitatea în rețeaua de display este de a încadra anunțul dvs. în spațiul publicitar disponibil de pe site-urile terțe. Pentru a vă ușura viața, AdWords oferă „Anunțuri adaptabile”, care ajustează automat dimensiunea și formatul în funcție de spațiul publicitar disponibil și ia în considerare și dispozitivul și viteza de internet a utilizatorului pentru a determina formatul de anunț care se încarcă mai repede.
  • Anunțuri pentru Cumpărături Google : acest format de anunț este potrivit pentru agenții de publicitate care au un inventar mare. Acest format de anunț prezintă imaginea produsului, titlul, prețul, numele magazinului etc.
  • Anunțuri numai pentru apel: dacă majoritatea tranzacțiilor dvs. de afaceri au fost inițiate prin apel telefonic, atunci acest format de anunț este ceea ce aveți nevoie. Numărul de telefon al companiei este afișat în titlul anunțului. Atunci când un utilizator face clic pe anunț, apelul este conectat direct la compania dvs. în loc să vă încarce site-ul. Rețineți că acest format este disponibil numai pe dispozitivele care pot efectua un apel telefonic.
 • Mai sus menționate sunt formatele de anunțuri utilizate pe scară largă. Odată cu evoluția programului AdWords, Google introduce foarte frecvent un nou format de anunț. Alegeți formatul potrivit pentru afacerea dvs. și creați anunțuri convingătoare.

  Cum să structurați un cont AdWords?

  Acum, că aveți o înțelegere decentă a ceea ce este Google Adwords, este timpul să aflați cum să utilizați Google AdWords. Este foarte important să învățați să vă structurați contul AdWords în mod corespunzător pentru a obține beneficiul maxim al AdWords. Pentru a organiza contul, AdWords are 3 nivele:

 • Pulsul unui cont AdWords îl reprezintă cuvintele cheie. Cuvintele cheie constituie baza contului dvs. Google AdWords are un instrument foarte util pentru a descoperi cele mai importante cuvinte cheie pentru afacerea dvs., numit „Planificator de cuvinte cheie”. Acest instrument vă oferă o mulțime de cuvinte cheie pe baza informațiilor pe care le-ați furnizat, cum ar fi exemplu de expresie / cuvânt cheie, produs / serviciu, site web sau categorie de afaceri. După ce setul de cuvinte cheie este gata, este timpul să organizați contul.

  Campanie

  Fiecare campanie ar trebui să aibă un obiectiv unic. Trebuie creată o campanie pentru fiecare produs sau serviciu oferit de compania dvs. O campanie constă în selectarea grupurilor de anunțuri. Următoarele setări sunt disponibile la nivel de campanie;

  • Tipul campaniei, cum ar fi Campania numai pentru căutare, Campania pentru Rețeaua de display, Căutarea cu selecție pentru Rețeaua de display, Campania numai pentru apel etc.
  • Alocare de buget
  • Locația geografică în care doriți să apară anunțurile
  • Tipul strategiei de licitare
  • Alte setări de nivel superior care afectează toate grupurile de anunțuri din campanie

Grup de anunțuri

Grupul de anunțuri constă dintr-un set de cuvinte cheie și anunțuri. Există mai multe modalități de a vă structura grupurile de anunțuri. Unele dintre metodele urmate pe scară largă sunt;

 • Structurați grupurile de anunțuri pe baza setului de cuvinte cheie cu temă similară
 • Structurați grupurile de anunțuri pe baza subcategoriei de produse sau servicii
 • Structurați grupurile de anunțuri în funcție de locația diferită în care doriți să afișați anunțuri

Grupurile de anunțuri bine organizate vă ajută să difuzați cele mai relevante anunțuri pentru interogarea de căutare.

Cum funcționează Google AdWords?

Pentru a avea o înțelegere distinctă a ceea ce este Google AdWords, este foarte important să știm cum funcționează Google AdWords. Când căutați pe Google, cel mai adesea vi se vor afișa 4 anunțuri în partea de sus a paginii. Aceste 4 reclame au învins alți concurenți în licitația publicitară pentru a-și asigura poziția. Să explorăm modul în care funcționează AdWords:

Ce se întâmplă în licitația AdWords?

De fiecare dată când are loc o căutare în Google, AdWords ia în considerare toți agenții de publicitate care licitează cuvântul cheie și calculează Clasamentul anunțului pentru cuvântul cheie.

Clasarea anunțului = Scorul de calitate al cuvântului cheie x Sumă licitată

Scorul de calitate este scorul agregat acordat unui cuvânt cheie pe baza a 3 factori; Relevanța anunțului pentru interogarea de căutare, experiența paginii de destinație și rata de clic estimată (CTR).

Anunțurile care sunt peste pragul de clasare a anunțurilor sunt selectate pentru a fi afișate în rezultatul căutării. Poziția anunțurilor se decide în funcție de clasarea anunțului - prima poziție la cea mai înaltă clasare a anunțului și ultima poziție la cea mai mică clasare a anunțului.

Destul de corect!

Cât plătiți pentru Google AdWords?

Prin sume licitate, indicați Google AdWords, suma maximă pe care doriți să o plătiți, dar aceasta nu este de fapt pe care o plătiți . De cele mai multe ori este mai mic decât suma dvs. licitată. Suma pe care o plătiți AdWords pentru fiecare clic este suficientă pentru a vă menține poziția de la următorul dvs. concurent.

Să înțelegem acest lucru practic;

Cuvinte cheie

Cuvintele cheie stau la baza unui cont AdWords. Cuvintele cheie sunt grupate în grupuri de anunțuri pe baza temei lor. Este imposibil să enumerați toate cuvintele cheie exacte pe care clienții dvs. le caută în cont. Prin urmare, Google AdWords a oferit diverse potriviri de cuvinte cheie pentru a vă asigura că ajungeți la un public cât mai larg sau specific cât doriți.

O sumă licitată este suma pe care sunteți dispus să o plătiți pentru Google pentru fiecare clic sau 1000 de afișări (pe baza strategiei de licitare selectate la nivel de campanie) ale anunțului dvs. Licitarea se face la nivel de cuvânt cheie. Pentru a vă ajuta să începeți cu licitarea, instrumentul de planificare a cuvintelor cheie vă oferă o ofertă sugerată pentru fiecare cuvânt cheie.

Reclame

Fiecare grup de anunțuri poate avea mai mult de o variantă a unui anunț. Pe baza tipului de campanie, sunt puse la dispoziție diferite formate de anunțuri. Este recomandabil să aveți cel puțin 3 anunțuri per grup de anunțuri și să continuați să optimizați performanța grupurilor de anunțuri, experimentând noi copii ale anunțurilor. Google are o politică publicitară foarte strictă pe care un agent de publicitate trebuie să o respecte. Fiecare anunț este examinat de AdWords înainte de publicare.

Să analizăm o ilustrare a structurării unui cont AdWords:

Imaginați-vă că aveți un boutique unde vindeți pantofi și genți pentru bărbați și femei.

Suma CPC reală = (Clasarea anunțului pentru agentul de publicitate de sub dvs. / Scorul dvs. de calitate) + 0,01 USD

În ilustrația de mai sus, fiecare agent de publicitate plătește mai puțin decât suma licitată reală (cu excepția agentului de publicitate din ultima poziție). Reduceți clasamentul publicitar al concurentului dvs. și scorul de calitate mai ridicat, cu atât plătiți mai puțin la AdWords.

Avantajele publicității online cu Google AdWords

Agenții de publicitate exploatează Google AdWords din 2000 și beneficiază enorm de mult de afacerea lor. Există numeroase avantaje ale publicității pe AdWords. Am redus primele 4 beneficii de pe lista mea;

Măsurați totul

Ați plasat un panou publicitar în cele mai bune 2 locații din orașul dvs. Acum există un salt în vânzările dvs., minunat! Dar nu sunteți sigur că panoul de afișare al locației vă determină vânzările, este locația 1 sau locația 2 sau ambele sau niciuna? Cu marketingul convențional, aceste întrebări sunt întotdeauna fără răspuns!

În AdWords, fiecare acțiune este măsurabilă. Chiar de la afișări, clicuri, timp petrecut pe site-ul dvs., conversie etc. Este foarte important să vă canalizați bugetul de marketing în direcția corectă. Cu AdWords, puteți măsura și lua cu ușurință o decizie bazată pe date pentru a vă optimiza performanța și a vă crește rentabilitatea investiției

Captează publicul potrivit la momentul potrivit

Să luăm din nou exemplul panoului publicitar. Ești în afacerea denimului, vrei să captezi atenția tinerilor mulțimi. Decizi să plasezi panoul publicitar într-o locație în care se află majoritatea colegiilor din orașul tău. Gata, nu mai poți face direcționare.

În AdWords, puteți captura căutătorii de denim (public corect) atunci când caută denim de cumpărat (momentul potrivit). Aceasta oferă o opțiune imensă de direcționare a agenților de publicitate pentru a-și oferi produsul publicului potrivit la momentul potrivit.

Remarketing

Un utilizator a navigat pentru secțiunea tricouri de pe site-ul dvs. web și a părăsit site-ul web fără a cumpăra produsul. Cu ajutorul campaniei de remarketing AdWords, puteți redirecționa acest utilizator cu un anunț personalizat care să prezinte noile sosiri de tricouri sau să oferiți o reducere specială. În acest fel, puteți interacționa din nou cu utilizatorul și puteți crește șansele de conversie.

Ajungeți la clienții potențiali din Rețeaua de display

Agenții de publicitate pot ajunge la un public mai calificat în Rețeaua de display cu funcții avansate de direcționare, cum ar fi un public de afinitate personalizat și un public de piață. Utilizatorii web sunt clasificați în funcție de comportamentul lor pe internet în diferite categorii. Agenții de publicitate pot selecta o categorie relevantă sau își pot personaliza propria categorie pentru a viza publicul. De exemplu, să presupunem că citesc despre viitoarele meciuri de cricket, scoruri de cricket, vizionarea de cricket pe internet, există șanse mari să văd un anunț care vinde tricouri de cricket personalizate.

Avantajele Google AdWords sunt multe. S-ar putea să descoperiți un nou beneficiu în fiecare zi. Cheia succesului în AdWords este utilizarea eficientă a platformei, măsurarea performanței și deciziile bazate pe date.

Având cunoștințe complete despre ceea ce este Google AdWords, ar trebui să fiți, de asemenea, conștienți de ceea ce este Google AdWords Express .

La final, sperăm că acest tutorial Google AdWords vă va oferi răspunsul pentru Ce este Google AdWords? și Cum funcționează Google AdWords?

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii | Creare Web Site Primarie UAT |