Marketing digital vs manipulare digitală: unde este linia

Marketing digital vs manipulare digitală: unde este linia?

Nu sunt singurul care observă că se pare că suntem în mijlocul unei explozii de comportament nu atât de drăguț. Nu sunt surprins, după ce am observat cu zeci de ani în urmă că industria divertismentului părea intenționată să ne arate partea mai neplăcută a vieții. În orice moment, oricare dintre noi poate transmite totul, de la grosolănie de bază la violență care oprește inima în confortul propriilor noastre case. O dietă constantă de acest tip de lucru a fost obligat să aibă un efect.

Dar există o altă latură a poveștii—situația prea comună în care un proprietar de afaceri onest este preluat de specialiști în marketing digital care promit luna și livrează o pietricică.

Mai întâi să ne uităm la marketing în sine.


Marketingul este în mod inerent Manipulator?

Nu.

Să facem acest lucru foarte clar. Când se face corect, marketingul nu este manipulator.

Și, de fapt, dacă vindeți un produs sau un serviciu solid care ar oferi cuiva ceva de care și-a dorit sau de care are nevoie, nu este absolut necesar să manipulați pe nimeni să-l cumpere.

"Pur și simplu" faceți absolut evident ce se vinde, de ce construiți produsul sau furnizați serviciul așa cum faceți, în ce constă, cum funcționează, cum se compară cu alternativele, cât costă și așa mai departe.

Am pus" pur și simplu " între ghilimele, deoarece acest lucru este mai greu decât s-ar crede. Și surprinzător de puține companii fac acest lucru în mod corespunzător. De ce? Două motive.

 

Nu își intervievează clienții pentru a afla ce le place la produs sau serviciu și de ce l-au cumpărat. Dacă ar face-o, și-ar da seama că acei clienți folosesc un limbaj diferit de cel obișnuit bla-bla de marketing care nu vorbește cu clienții lor în modul în care clienții ar vorbi între ei. Deoarece nu și-au intervievat clienții, ei cred că știu ce le pasă clienților și cum vorbesc despre ceea ce le pasă, dar greșesc. Marketing condus de companie insider ipoteze întotdeauna sub-efectuează.

Marketingul condus de realitățile clienților depășește întotdeauna concurența.

Ei nu răspund la întrebările pe care clienții le pun de fapt. Din nou, pentru că nu și-au intervievat clienții, nu știu care sunt întrebările și nu reușesc să ofere nici măcar cele mai de bază informații pe care clienții le caută. Unul dintre cele mai strălucite lucruri pe care Amazon le face este să permită clienților să răspundă la întrebări pentru alți clienți. Sunt întotdeauna întristat de câte dintre aceste întrebări ar fi trebuit să răspundă producătorul produsului în descrierea furnizată de producător. Permiteți-mi să spun doar acest lucru: dacă furnizați orice fel de obiect fizic, asigurați-vă că furnizați fiecare măsurătoare legată de acel obiect fizic. Într-o piesă de mobilier pe care am cumpărat-o, de exemplu, care are o zonă de depozitare convenabilă pentru laptopuri și alte dispozitive electronice (și chiar USB și prize electrice în interiorul acelei zone de depozitare), producătorul nu a reușit să spună cât de mare era cavitatea interioară. Acest lucru a fost îngrijit de clienții care au răspuns la întrebare. Acest lucru este, din păcate, destul de comun.

În ghidul nostru pentru" marketing bazat pe mentalitate", definesc mentalitatea clientului atunci când își propune să cumpere ca fiind formată din trei elemente: dorințele, preocupările și întrebările lor. Trebuie să le abordați pe toate trei, spre satisfacția lor, pentru a putea comercializa cu succes.

Cel mai important lucru de reținut despre marketing este că oamenii câștigă bani pentru a putea cumpăra lucruri. Sigur, economisesc și investesc o parte din ea, dar, în general, cumpără produse și servicii cu banii pe care îi câștigă. Oamenii caută în mod constant lucruri de cumpărat, chiar și atunci când economia încetinește.

Ideea este că ei caută deja ceea ce vindeți (presupunând că ați făcut corect cercetarea de piață și vindeți ceva ce oamenii doresc de fapt să cumpere!), și tot ce trebuie să faci este să le faci mai ușor să te găsească atunci când merg să caute și să le faci mai ușor să cumpere de la tine când te găsesc.

Nu este nevoie să le manipulați pentru a cumpăra de la dvs.


Când devine marketingul Manipulator?

Mă gândesc la manipulare ca la orice lucru conceput pentru a beneficia manipulatorul în detrimentul manipulatului. Cineva câștigă, sub pretexte false, iar cineva pierde, pentru că a presupus că manipulatorul spune adevărul.

Dacă produsul sau serviciul este substandard, acesta este începutul manipulării. Vorbind de un produs sau serviciu care nu corespund ca în cazul în care este cel mai bun lucru vreodată este înșelăciune, pur și simplu.

În aceste zile de recenzii ale clienților, ați crede că nimeni nu va mai fi înșelat vreodată, dar continuă să se întâmple, din două motive. Manipulatorii au devenit mai sofisticați în metodele lor, în era noastră digitală, inclusiv înființarea de site-uri sau chiar companii care sunt concepute să ia cât mai mulți fraieri cât mai repede posibil, apoi să închidă întreprinderea și să meargă mai departe. Și, uneori, cumpărător hope suprascrie ceea ce cumpărătorul citește în comentarii.

Manipularea are loc și atunci când manipulatorul face promisiuni fără intenția de a respecta aceste promisiuni. Citeam astăzi un blog Seth Godin despre cum i-a luat cinci minute să înființeze o conexiune AT&T pentru mașina sa și, după ce și-a vândut mașina, i-a luat mai mult de trei ore să ajungă la AT&T să nu-l mai taxeze pentru asta. Orice abonat la online vine cu o promisiune dedusă că va fi—și ar trebui să fie—la fel de ușor de dezabonat pe cât a fost să vă abonați.

Acesta este doar un exemplu de promisiuni făcute și încălcate în domeniul digital. Există atât de multe altele și suntem cu toții familiarizați cu ele: imagini care sunt înșelătoare, conținut care minte sau pur și simplu omite informații relevante, acele oferte foarte atrăgătoare care se dovedesc a fi teasere pentru un produs substandard sau teasere care continuă să tachineze, dar nu livrează niciodată, și site-uri web care fac dificilă îndeplinirea chiar și a celor mai simple sarcini.

Vorbind despre manipulatori care beneficiază în detrimentul celor manipulați, complet 100% dintre clienții care vin la noi au fost arși de specialiști scumpi în marketing digital care pur și simplu nu respectă promisiunile pe care le-au făcut atunci când au preluat clientul.

Marketingul Digital, făcut corect, este complex. Există elementele de bază ale marketingului—cunoașterea publicului, elaborarea mesajului potrivit și alegerea canalelor potrivite pentru a afișa acel mesaj—și apoi există idiosincraziile foarte specifice ale mediului digital. Google își schimbă algoritmul de 8 ori pe zi și folosește 200 de criterii diferite pentru a clasifica rezultatele căutării. Platformele sociale au toate planuri diferite cu interfața și regulile lor specifice de utilizator. Anumite canale funcționează mult, mult mai bine decât altele pentru obținerea de clienți potențiali calificați și este diferit pentru fiecare client.

Deci, prima înșelăciune / manipulare este ceea ce se întâmplă atunci când un specialist în marketing digital joacă scenariul "am un ciocan, deci fiecare problemă este un cui". Doar aplicarea a ceea ce a funcționat într—o situație, folosind un canal, la altul—chiar și în aceeași industrie-nu va funcționa neapărat pentru o altă companie. Compania, managementul său, produsele sale, propunerea sa unică de vânzare și dorințele și comportamentele cumpărătorilor săi vor varia într-un fel față de concurenți. Trebuie să începeți prin intervievarea propriilor clienți pentru a afla ce cred ei că este special la dvs., cum vă vor căuta și ce vor de la dvs. și pentru a vă construi marketingul de acolo.

Ceea ce ne aduce la a doua înșelăciune/manipulare: promițând că marketingul digital este ușor. Nu este. Este nevoie de o dedicație completă la cele mai înalte standarde, o echipă de profesioniști Onești, muncitori și atenți, specializați în diferitele metode și canale (nimeni nu este expert pe toate) și o obsesie cu modificarea programului până când un număr sănătos de clienți potențiali calificați curg constant în compania clientului.


Când marketingul nu este manipulator?

Am putea spune, așa cum am spus mai sus, că începe cu un produs sau serviciu bun și continuă cu o explicație sinceră a ceea ce poate face produsul sau serviciul pentru cumpărător.

Cu toate acestea, chiar înainte ca un produs sau serviciu să fie dezvoltat, fabricat și comercializat, persoana principală care conduce efortul este proprietarul sau CEO-ul companiei. Dacă acea persoană este onestă și de încredere, crede în producerea celui mai bun produs sau serviciu posibil și apoi îl descrie cu exactitate și crede în a fi corect, marketingul nu va fi Manipulator.

Pe de altă parte, dacă liderul companiei este perfect confortabil înșelând oamenii, colțurile vor fi tăiate în procesul de dezvoltare și fabricație, iar descrierile vor fi înșelătoare.

Deci manipularea începe întotdeauna cu un manipulator la cârmă. Dacă lucrați pentru cineva de genul asta, ați putea dori să găsească un alt loc de muncă. Companiile conduse de manipulatori sunt întotdeauna în pericol de a-și expune necinstea, cu consecințe negative previzibile pentru companie și pentru oamenii care lucrează pentru companie.

Este într-adevăr destul de satisfăcător să creezi produse și servicii solide pe care clienții le doresc și să le descrii sincer și precis, adresându-le dorințelor, preocupărilor și întrebărilor lor. Clienții dvs. doresc adevărul de la dvs., la fel cum doriți adevărul de la oamenii de la care cumpărați.

Un comentariu la “Marketing digital vs manipulare digitală: unde este linia?”

  1. Duminică, 06 Noiembrie 2022 08:40

    Blogurile sunt modalitatea de a împărtăși cunoștințele de la un capăt la altul și formează o parte importantă a marketingului. Cea mai recentă tendință este de a avea conținut informativ și captivant, care să le permită vizitatorilor să se relaționeze cu articolul și să îi facă să viziteze site-ul web. Făcând parte din strategia de marketing pull, conținutul trebuie să aibă opțiuni de apel la acțiune, astfel încât vizitatorii să poată contribui la subiect. Comentarea este o modalitate de a declanșa o conversație perspicace. Pregătiți o pagină de conținut cu opțiuni de comentare, partajare, vot pozitiv și vot negativ la informații. Permiteți utilizatorilor să comenteze folosind conturile de rețele sociale, acest lucru va ajuta la colectarea de date perspicace despre vizitator. Consider că utilizarea serviciilor de management al conținutului web Enterprise pentru a proiecta astfel de pagini va îmbunătăți performanța site-ului și va asigura că proiectarea și gestionarea unui site nu implică costuri și timp prea mari. CMS precum WordPress vine cu diverse plugins și widget-uri pentru a extinde funcționalitatea unui site web. Rețelele sociale Feather și Commentluv sunt exemple de astfel de instrumente care permit funcționalitățile discutate mai sus.

    Certificate energetice Botosani

     

Lasă comentariul tău - se acceptă link dofollow şi style text: b,a[href],i,u,strong.

In reply to Some User
What is 953 + 282 =

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii | Creare Web Site Primarie UAT |