Știați că numele expeditorului și subiectul sunt doi dintre cei mai importanți factori care determină rata de deschidere a unei campanii de email marketing? Ei bine, scrierea unui subiect captivant este o modalitate sigură de a-ți obliga destinatarul să-ți deschidă e-mailul și apoi să interacționeze cu e-mailul tău pentru a obține rezultatele pe care le dorești prin trimiterea e-mailului.
O linie de subiect este o modalitate rapidă și scurtă de a atrage atenția destinatarului în câteva secunde. De aceea, trebuie să depui mult efort pentru a te asigura că subiectul e-mailului tău lasă o primă impresie de impact ori de câte ori este primit e-mailul tău.
Și, în această postare, vă vom împărtăși toate sfaturile pentru a vă ajuta să scrieți un subiect convingător.
1. Declanșați FOMO al Beneficiarului
Pentru cei dintre voi care ar putea să nu știe ce este FOMO, FOMO înseamnă Fear Of Missing Out. Iar declanșarea FOMO a unui destinatar înseamnă pur și simplu crearea unui sentiment de urgență. Și, făcând acest lucru, îl vei face pe destinatar să se simtă ca și cum ar fi exclus dintr-o afacere trecătoare sau dintr-o informație trecătoare, ceea ce îl va declanșa să acționeze urgent. Mulți agenți de marketing folosesc acest truc pentru a-i face pe destinatari să se simtă anxioși și curioși.
Deci, acum, întrebarea este: cum creezi acest FOMO?
Este simplu; doriți să vă asigurați că subiectul dvs. evidențiază o reducere, o reducere sau un eveniment pe care compania dvs. îl desfășoară. Așadar, de exemplu, presupunând că compania dvs. vinde bijuterii, puteți scrie subiectul ca „Aceasta este ultima șansă de a obține bijuteriile preferate cu o reducere de 30%. Sau, dacă este un eveniment pe care compania ta îl găzduiește, poți scrie ceva de genul acesta „Fii parte din primele 50 de persoane care vor fi admiși la evenimentul nostru gratuit”. Scrierea unor astfel de rânduri de subiect face ca persoana să se simtă că va fi lăsată în afara ceva special dacă nu ia măsuri instantanee.
Iată un ghid detaliat pentru a vă ajuta să creați FOMO în campaniile dvs. de e-mail. Este important să rețineți că nu puteți utiliza FOMO în fiecare campanie de e-mail, nu uitați să utilizați FOMO numai atunci când oferiți o vânzare și găzduiți un eveniment.
2. Personalizați-vă liniile de subiect
Mulți agenți de marketing prin e-mail fac greșeli comune atunci când trimit e-mailuri generice către destinatarii lor și se așteaptă ca aceștia să funcționeze. Chiar dacă trimiterea unui e-mail cu o linie de subiect generică ar putea funcționa, personalizarea liniilor de subiect ale e-mailurilor va crește rata de deschidere a campaniei de marketing prin e-mail cu 26%.
Prin personalizarea subiectului, mă refer la adăugarea numelui destinatarului la e-mail. Și a face acest lucru poate fi puternic dacă este combinat cu oricare dintre sfaturile pe care le discutăm în acest articol. De exemplu, în loc să scrii doar: „Aceasta este ultima ta șansă de a lua niște bijuterii la o reducere de 30%. De asemenea, poți scrie: „Conor, aceasta este ultima ta șansă de a lua niște bijuterii la o reducere de 30%.
Tuturor ne place când cineva ne strigă pe numele nostru, așa că, făcând acest lucru, îl faceți pe destinatar să se simtă special, deoarece simte că e-mailul a fost de fapt destinat lui și pur și simplu nu pentru toată lumea. Deci, este mai probabil ca aceștia să vă deschidă e-mailul.
3. Declanșează-le curiozitatea
Da, o altă modalitate de a vă asigura că scrieți un subiect convingător este să declanșați curiozitatea destinatarului. Înseamnă că doriți să oferiți utilizatorului informații despre care nu le cunoaște. Acest lucru poate fi realizat punând o întrebare cu statistici despre care nu știu – un exemplu tipic este modul în care am scris introducerea acestui articol. Alternativ, puteți merge direct la obiect și puteți oferi destinatarilor câteva sfaturi.
Doriți să vă asigurați că linia de subiect atrage atenția destinatarului, lăsând o buclă în linia de subiect care declanșează curiozitatea utilizatorului de a vă deschide e-mailul. De asemenea, doriți să vă asigurați că le satisfaceți curiozitatea în corpul e-mailului pentru a evita clicurile, apoi asigurați-vă că destinatarul vă anticipează e-mailul data viitoare.
Câteva exemple de linii de subiect care pot declanșa curiozitatea destinatarului includ: „Ne-ați sunat?” Cu aceasta, destinatarul se va întreba dacă te-a sunat cu adevărat, iar apoi va fi intrigat să afle ce ai de spus. Un alt exemplu este „Ți-ai făcut marketingul greșit”. Acest lucru îl va face pe destinatar curios să știe cum fac greșit.
Ei bine, potrivit profesorului George Loewenstein, există cinci moduri de a declanșa curiozitatea cuiva. Acestea includ:
- A pune întrebări
- Povești neterminate
- A face declarații controversate sau neașteptate
- Faceți persoana să se simtă ca și cum ați avea o informație pe care nu o deține
- Faceți persoana să se simtă ca și cum ar avea anumite informații pe care le-a uitat.
Detalii despre utilizarea acestor pași sunt evidențiate în cartea sa: Psihologia curiozității: o revizuire și reinterpretare.
Deci, doriți să vă asigurați că integrați și folosiți doi sau mai mulți dintre acești factori atunci când scrieți subiectul e-mailului pentru a vă asigura că atrageți imediat atenția destinatarului.
4. Încercați A/B Split Testing
Testarea divizată este ceva ce multe întreprinderi mici nu fac, deoarece majoritatea oamenilor consideră că necesită timp. Cu toate acestea, dacă puteți testa rândurile de subiect, puteți detecta cu ușurință ce linie de subiect funcționează și ce linie de subiect nu funcționează. Ceea ce înseamnă testarea divizată este că distribuiți destinatarilor dvs. două sau mai multe seturi de e-mailuri cu subiecte diferite. Scopul este de a detecta cu ușurință cea mai eficientă linie de subiect sau campanie de email marketing pe baza ratelor de deschidere sau de conversie.
Nu puteți determina niciodată eficacitatea unui subiect față de celălalt fără a le testa efectiv. Deci, doriți să veniți cu o listă de 3 până la 5 rânduri de subiecte pe care doriți să le încercați și apoi să utilizați funcția de testare împărțită A/B la ceea ce funcționează linia de subiect.
Acest lucru face ca testarea divizată A/B să fie una dintre cele mai eficiente modalități de a testa și compara cu ușurință două sau mai multe rânduri de subiecte între două grupuri de oameni pentru a vedea care dintre rândurile de subiect a funcționat mai bine decât celălalt. Rezultatele obținute din testul împărțit vă ajută să știți cum să modificați cealaltă linie de subiect care nu a funcționat bine pentru a o face mai convingătoare.
Majoritatea programelor de marketing prin e-mail vă permit să efectuați cu ușurință testarea A/B split, așa că nu ar trebui să fie o problemă. Dacă doriți să cumpărați primul software de marketing prin e-mail, această listă ar trebui să vă ofere software care oferă testare a/b split .
În plus, pentru a diviza testarea, doriți să vă asigurați că vă segmentați destinatarii. Acest lucru se datorează faptului că fiecare persoană este diferită și fiecare dintre potențialii tăi va reacționa diferit la anumite linii de subiect decât altele. Și prin segmentarea publicului, puteți trimite e-mailuri relevante cu subiecte foarte bine direcționate către public. Prin urmare, puteți trimite anumite linii de subiect către anumite segmente pe baza modelului lor de comportament, segmentând publicul.
5. Păstrați-le sub 10 cuvinte
Vrei să te asiguri că subiectul e-mailului este atât de simplu și nu există o modalitate mai bună de a face acest lucru decât să păstrezi subiectul sub zece cuvinte. Menținerea scurtă a subiectului face ca destinatarul să citească cu ușurință subiectul dintr-o privire. Prin această privire, destinatarul poate decide dacă vă va deschide e-mailul sau nu.
De asemenea, păstrarea lor sub zece cuvinte face posibil ca întreaga linie de subiect să apară pe smartphone-uri și ceasuri inteligente. Majoritatea oamenilor tind să-și folosească telefoanele pentru a verifica e-mailurile. Prin urmare, doriți să vă asigurați că subiectul dvs. apare complet pe ecranul telefonului sau al smartwatch-ului și că nu este trunchiat deoarece este prea lung. Chiar și aplicații precum Outlook și Gmail oferă destinatarului o mică previzualizare a liniei de subiect; prin urmare, doriți să vă asigurați că întreaga linie de subiect este surprinsă în acea mică previzualizare fără a fi tăiată.
De asemenea, unele studii au reușit să coreleze rata de deschidere a unei campanii de marketing prin e-mail cu lungimea unui rând de subiect. Sa demonstrat că, cu cât linia de subiect este mai scurtă (sub 70 de caractere), cu atât rata de deschidere este mai mare.
6. Evitați limbajul agentilor de vânzări
Da, știm că încercați să-i determinați pe destinatarii să întreprindă o anumită acțiune în beneficiul afacerii dvs. Cu toate acestea, va trebui să încetinești puțin și să nu ieși ca agent de vânzări. Acest lucru se datorează faptului că creează o impresie pe care vrei doar să o iei de la ei. Pentru a evita acest lucru, doriți să vă asigurați că linia de subiect comunică valoare destinatarului. Vrei să pară că dăruiești destinatarului, mai degrabă decât iei de la ei.
O modalitate excelentă de a descoperi acest lucru este să te pui în pielea destinatarului și apoi să încerci să-ți dai seama ce valoare îi poți oferi. În general, doriți ca subiectul dvs. să pară ca și cum îi oferiți ceva destinatarului. Deci, de exemplu, în loc să scrieți „Vino și cumpără software-ul meu”, poți scrie „Conor, îți oferim o reducere de 50 USD la achiziționarea software-ului meu”. Cu acest exemplu, valoarea oferită este aceea că ai destinatarului să economisească bani oferindu-i o reducere.
Deci, presupunând că sunteți o companie imobiliară, una dintre modalitățile prin care vă puteți scrie subiectul poate fi: „Hei Conor, iată cinci moduri de a-ți finanța ipoteca cu dobânzi scăzute.” Apoi, mai târziu, în corpul e-mailului, puteți vinde produsul sau serviciul dvs. destinatarului.
7. Trimite-le la momentul potrivit
În cele din urmă, doriți să vă asigurați că vă distribuiți e-mailurile la momentul ideal în care destinatarul este cel mai probabil să vă deschidă mesajul. Vrei să te asiguri că e-mailul tău ar trebui să fie în top 10 atunci când destinatarul își deschide furnizorul de e-mail. Acest lucru este important deoarece o persoană obișnuită primește 121 de e-mailuri de afaceri în fiecare zi. Așadar, dacă nu trimiți e-mailul într-un moment ideal în care prospectul este cel mai probabil să-ți citească e-mailul, riști șansele ca e-mailul tău să fie împins până la capăt.
Acesta poate fi un mare dezavantaj, deoarece oricât de precis și de intrigant este linia de subiect al e-mailului, dacă nu apare pe prima pagină a e-mailului destinatarului, atunci există o șansă mai mare ca e-mailul să fie omis. Și asta poate fi o pierdere de timp. Prin urmare, ar trebui să vă asigurați că trimiteți e-mailurile cu cele mai bune linii de subiect între orele 6 și 10. Acest lucru se datorează faptului că în aceste perioade, oamenii și-au început ziua și primul lucru pe care îl vor deschide înainte de antrenament, sau în timp ce mănâncă niște cereale, sau înainte de a începe efectiv munca este e-mailul lor. De asemenea, doriți să le trimiteți între orele 18:00 și 21:00. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea oamenilor tocmai și-au încheiat ziua și se relaxează și își vor verifica e-mailurile înainte de a merge la culcare sau în drum spre casă.
Așadar, pentru a vă asigura că nu vă pierdeți timpul scriind subiecte captivante și campanii de e-mail care nu vor fi citite, doriți să vă asigurați că trimiteți e-mailurile la momentele potrivite.
Sfat bonus: evitați spamurile
Ultimul lucru pe care îl doriți este să vă pierdeți timpul compunând un e-mail și o linie de subiect doar pentru ca acesta să ajungă în caseta de spam a destinatarului. După cum știți deja, caseta de spam este cea mai puțin vizitată secțiune a unui e-mail. Prin urmare, doriți să vă asigurați că depuneți tot efortul pentru a împiedica campaniile dvs. de e-mail să se termine în caseta de spam.
Adevărul este că în fiecare zi, aceste reguli de spam devin mai stricte, iar acest lucru crește șansa ca e-mailul dvs. să fie mutat în caseta de spam sau în dosarul nedorit. Cu toate acestea, iată câteva sfaturi pentru a preveni acest lucru.
- Asigurați-vă că persoanele pe care le trimiteți prin e-mail se abonează de bunăvoie la lista dvs. de e-mail. Nu cumpărați contacte de e-mail și începeți să le trimiteți e-mailuri.
- Evitați utilizarea cuvintelor cheie spam.
- Oferă-le întotdeauna opțiunea de a renunța la lista ta de e-mail.
- Verifică-ți IP-ul și asigură-te că nu este pe lista neagră.
- Nu trimite e-mailuri spam.
Concluzie
Liniile de subiect sunt convingătoare, deoarece sunt factorul decisiv care determină dacă cineva vă deschide sau nu e-mailul. Prin urmare, vrei să te asiguri că stai cu echipa ta sau cu tine însuți și faci brainstorming la subiectul cel mai convingător care se potrivește publicului pe care îl deserviți.