21 de super-puteri necunoscute ale telefoanelor inteligente

21 de super puteri necunoscute ale telefoanelor inteligenteTelefonul iPhone sau telefonul Android vă poate ajuta să numărați pași, să programați texte, să faceți fotografii mai rapide și multe altele. Iată cum.

Telefoanele de astăzi sunt mai inteligente decât probabil știți. Iată câteva dintre lucrurile surprinzătoare pe care le pot face pentru a vă menține în siguranță și sănătoase și pentru a ușura viața. În majoritatea cazurilor, nu este nevoie să descărcați o aplicație suplimentară - și atunci când recomandăm o aplicație pe care o face Apple sau Google.

Există mici difererente pentru utilizatorii Android: instrucțiunile și capabilitățile variază de la model la model și la model. Dar instrucțiunile noastre ar trebui să funcționeze pentru cele mai recente smartphone-uri.

Am grupat in patru categorii: 
Sanatate si siguranta 
Confidențialitatea
Faceți sarcinile mai ușoare 
Locatie

 

Sanatate si siguranta

Numără pașii dvs.
Căutați o modalitate de a vă conecta la traseele de dimineață sau la plimbările de duminică? Telefonul tău poate face asta. Potrivit testerelor noastre, funcțiile de numărare a treptelor pe telefoanele Apple și Samsung funcționează la fel ca și pe cele de pe trackerele de fitness . 
• Pe un iPhone: Lansați aplicația de sănătate încorporată și selectați Date de sănătate> Activitate. 
• Pe un telefon Android: Cele mai recente telefoane Samsung includ aplicația Samsung Health, care, atunci când este activată, vă va urmări automat pașii. Pentru cele mai multe telefoane Android, va trebui să descărcați aplicația gratuită Google Fit.

 Lăsați oamenii să știe că conduceți - Sunt la volan ! Nu deranja !

Distragerea la volan este o amenințare permanentă la adresa siguranței . Telefoanele de astăzi pot detecta când vă aflați la volan și răspundeți automat la mesajele text primite cu o notă care explică faptul că sunteți pe drum și veți fi în contact mai târziu. 
• Pe un iPhone: Accesați Setări> Nu deranjați> Nu deranjați în timpul conducerii> Activați. 
• Pe un telefon Android: Accesați Setări> Sunet> Nu deranjați> Activare automată> Adăugare regulă> Conducere. Dacă nu funcționează, descărcați aplicația Android Auto gratuită a Google.

 Trimiteți un SOS cu o singură mână

Cele mai recente dispozitive iPhone pot fi setate pentru a apela automat serviciile de urgență dacă țineți apăsat butonul Side și unul din butoanele de volum. După terminarea apelului, iPhone-ul va trimite mesajele de contact de urgență alese și va distribui locația dvs. Telefoanele Samsung au o caracteristică similară - nu vor suna autorităților singure, dar când apăsați butonul de alimentare de trei ori, telefonul va trimite un mesaj SOS către contactele de urgență pe care le-ați specificat. 
• Pe un iPhone: Accesați Setări> SOS de urgență. 
• Pe un telefon Samsung:  Accesați Setări> Caracteristici avansate> Trimitere mesaje SOS.

 

Oferiți conectivitate pentru proteze auditive 
Cu noua funcție Live Listen de la Apple, puteți transforma iPhone-ul într-un microfon care leagă un număr de aparate auditive compatibile . 
• Pe un iPhone: Accesați Setări> Generalități> Accesibilitate> Aparate de audiție MFi și selectați modelul aparatului dumneavoastră auditiv. 
• Pe un telefon Android: Google lucrează cu producătorul GN Hearing pentru a oferi suport similar în versiunile viitoare de Android.

 

Combaterea oboselii ochilor (și poate al insomniei )
Citirea textului pe un ecran alb strălucitor poate îmbrăca ochii și vă poate păstra - și soțul / soția - trează. Studiile arată că tonurile albastre din lumină declanșează sistemul nervos să se mai trezească. Dar multe telefoane vă permit să reduceți lumina albastră și să decupați strălucirea prin turnarea ecranului într-o strălucire ambra. În unele cazuri, puteți chiar să programați o perioadă de timp pentru ca caracteristica să fie activată automat. 
Pe un iPhone: Accesați Setări> Afișare și luminozitate> Schimb de noapte. 
• Pe un telefon Android: accesați Setări> Afișare> Lumină de noapte.

 

Confidențialitatea și pierderea / furtul

Blocarea și ștergerea unui telefon pierdut sau furat
Dacă telefonul dvs. lipsește, puteți securiza datele de pe acesta cu un cod de acces și puteți posta o solicitare de ajutor pe ecran pentru a vă ajuta în efortul de salvare. De asemenea, puteți șterge dispozitivul de la distanță pentru a vă proteja în continuare datele personale. Porniți computerul, vizitați următoarele pagini web și urmați instrucțiunile. 
• Pe un iPhone: Mergeți la icloud.com/find. 
• Pe un telefon Android: Mergeți la android.com/find.

Păstrați filele unui copil sau unui părinte în vârstă
Dacă aveți un copil de 10 ani care merge la școală sau un părinte cu boala Alzheimer, puteți utiliza tehnologia de urmărire a locației încorporată în telefonul smartphone pentru a monitoriza deplasările. 
• Pe un iPhone: accesați Setări> [numele dvs.]> Setare partajare familii> Începeți și urmați instrucțiunile pentru partajarea locației. Acest lucru vă va permite să creați un cont pentru copil și să invitați alți membri ai familiei să vă împărtășească datele despre locație. 
• Pe un telefon Android: Descărcați și deschideți aplicația gratuită Google Family Link și urmați instrucțiunile de configurare.

 

Faceți sarcinile mai ușoare

Găsiți Utilități utilizate frecvent Raportați rapid
pierdeți timpul de căutare pentru controale și caracteristici la îndemână. Telefoanele de astăzi au comenzi rapide pentru acces rapid la lanternă, calculator, comenzi muzicale, modul "Nu deranjați" și alte aplicații comune. 
• Pe un iPhone: Glisați în sus din partea de jos a ecranului de pornire al telefonului sau în jos din colțul din dreapta sus pentru a dezvălui Centrul de control. 
• Pe un telefon Android: Glisați în jos din partea de sus cu două degete pentru a apela Setările rapide.

Telefonul dvs. vă
poate citi pe telefon Multe telefoane pot citi conținutul pe ecran cu voce tare, fie că este vorba de un mesaj text, de un e-mail sau de un ziar. 
• Pe un iPhone: Accesați Setări> General> Accesibilitate> Discurs> Ecranul vorbirii. (Odată activată, aveți posibilitatea să faceți clic pe deschide orice articol, apoi glisați două degete în jos din partea de sus a ecranului pentru a obține lectură a început , puteți controla , de asemenea, viteza vocii de citire..) 
• Pe un telefon Android: Mergeți la Setări> Accesibilitate> Selectați pentru a vorbi. (Pe ecran apare o mică pictogramă a unei persoane, atingeți-o și telefonul începe să citească.)

Crearea și trimiterea unei
imagini de ecran Doriți să distribuiți o fotografie, o rețetă sau alt element pe care îl găsiți online? Luați un instantaneu al ecranului și trimiteți-l prietenilor. 
• Pe un iPhone: În funcție de model, fie apăsați, țineți apăsat butonul Side și butoanele Home sau butoanele Side și Volume-Up. Apoi apăsați pe imagine pentru ao edita sau a le partaja. 
• Pe un telefon Android: Apăsați simultan butoanele Power și Volume-Down. Atingeți imaginea pentru ao edita sau a le partaja.

Înregistrați un modul Cum de-a Video
Dacă aveți un iPhone, puteți partaja oricare dintre aceste trucuri ascunse, creând un videoclip pas cu pas a ceea ce se află pe ecranul dvs. iPhone, alături de tutorialul vocal. 
• Pe un iPhone: Accesați Setări> Centrul de control> Personalizați comenzile> și atingeți + lângă ecranul Înregistrare. Apoi, mergeți la Centrul de control și apăsați butonul Înregistrare. 
• Pe un telefon Android: trebuie să utilizați o aplicație terță parte.

Asigurați-Text și Icoane mai ușor de citit
Cu aceste moduri simple de a mări dimensiunea fonturilor și a pictogramelor, nu este nevoie să aruncați o privire pentru a citi textele și e-mailurile de pe telefon. 
• Pe un iPhone: Accesați Setări> Afișare și Luminozitate> Dimensiune text. Pentru a mări dimensiunea pictogramelor (și tot ce se află pe ecran), accesați Setări> Accesibilitate> Zoom. 
• Pe un telefon Android: accesați Setări> Afișaj> Avansat> Dimensiune font. Pentru a crește mărimea a tot ceea ce se află pe ecran, accesați Setări> Dimensiune afișare> apoi +.

 

Utilizați instrumentele de locatie imagini, nume persoane, cand?

Găsiți oameni și locuri în colecția dvs. foto rapidă
Unii dintre noi au atât de multe imagini pe telefoanele noastre (și în nor) că poate fi descurajator să găsești o lovitură preferată de câțiva ani în urmă. Dar de fiecare dată când faceți o fotografie, telefonul înregistrează timpul și locul. Și dacă ați ales să identificați persoanele din fotografii, puteți utiliza toate acele "metadate" pentru a căuta imaginea pe care o doriți. 
• Pe un telefon iPhone sau Android: Mergeți la Photo> Search> introduceți numele locului, data sau numele persoanei.

Măriți detalii, texte, folosind lupa
Aveți nevoie de puțin ajutor pentru citirea acelui tip mic pe eticheta de prescripție? Aparatul telefonului dvs. poate servi ca o lupă. 
• Pe un iPhone: Accesați Setări> General> Accesibilitate> Lupă. (Pentru modelele mai vechi, apăsați de trei ori butonul Acasă pentru a activa caracteristica din interiorul aplicației camerei foto.) 
Pe un telefon Android: Accesați Setări> Accesibilitate> Magnificare. (Pentru a activa, deschideți aplicația camerei și atingeți ecranul de trei ori.)

Creați alerte personalizate de sunete si de vibrații
O mulțime de oameni aleg tonuri de apel personalizate pentru a identifica cine sună, dar proprietarii iPhone-ului pot merge cu un pas mai departe și pot crea vibrații personalizate pentru a identifica cine trimite mesaje text. 
• Pe un iPhone: Accesați Setări> Sunete & Haptics> Tonul text> Vibrații> Creați o nouă vibrație. Acum, țineți degetul pentru a începe vibrarea telefonului și eliberați-l când doriți o pauză. Salvați și denumiți vibrațiile. Pentru a le atribui unei anumite persoane, găsiți-le în cartea dvs. de contact și deschideți-le profilul. Selectați Editare> Tonul text> Vibrații. 
• Pe un telefon Android: trebuie să utilizați o aplicație terță parte.

Shake to Uno a Typo - avertizari prin vibratii daca gresiti in text
Instrumentul iPhone Shake to Undo vă permite să ștergeți o greșeală pe care ați scris-o într-un e-mail, în notă sau într-un mesaj text doar dând telefonului dvs. o agitație viguroasă. Dacă ștergeți ceva din greșeală, dați telefonului un alt mișcare bună pentru a restaura ceea ce ați șters. 
• Pe un iPhone:  Accesați Setări> General> Accesibilitate> Agitați pentru a anula.

Programați mesaje text
Cum spuneți o bună dimineață unei păsări timpurii? Noapte bună pentru o bufniță de noapte? Cu un mesaj text bine definit, bineînțeles. Telefoanele Samsung vă permit să compuneți și să programați unul în avans. (dispozitivele iPhone nu au o funcție similară încorporată.) 
• Pe un telefon Android:  Scrieți mesajul text> Faceți clic pe butonul + din dreptul câmpului de text sau pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus al ecranului pentru a deschide agenda> Selectați data și ora> Trimitere.

Urmăriți ora ecranului
Simțiți-vă că pierdeți prea mult timp uitându-vă la telefonul dvs.? Unele modele au acum instrumente care vă ajută să vă monitorizați distragerea digitală. 
• Pe un iPhone: Accesați Setări> Timp ecran. 
• Pe un telefon Android: dacă dețineți un telefon Pixel sau OnePlus , puteți descărca aplicația gratuită Google Digital Wellbeing. Cei cu alte modele pot utiliza aplicația Google Family Link pentru a monitoriza timpul ecranului copilului lor.

Distribuiți locația exactă într-un mesaj text
Trimiteți o hartă a locației dvs. pe text, astfel încât prietenii să vă poată găsi cu ușurință într-un loc necunoscut. 
• Pe un iPhone: Deschideți un mesaj text, atingeți pictograma cerc din partea superioară a ecranului. Selectați Info> Trimiteți locația curentă. 
• Pe un telefon Android: Deschideți Hărți Google, țineți apăsat degetul pe locația dvs. curentă până când apare o listă cu caracterele adresei, apoi apăsați pe Partajare> Mesaje.

Controlați cursorul dvs.
Dacă este greu să mutați cu acuratețe cursorul mic al telefonului cu ajutorul degetelor de jos, este un mod foarte sigur de a face acest lucru. 
• Pe un iPhone: Apăsați și țineți apăsată orice tastă de pe tastatură. Când tastatura devine gri, funcționează ca un trackpad, permițându-vă să mutați cu ușurință cursorul în text. 
• Pe un telefon Android: Apăsați și țineți apăsat bara de spațiu și glisați degetul la stânga sau la dreapta.

 

Transformarea telefonului într-o cutie de instrumente  Acum puteți utiliza un iPhone ca bandă de măsurare și la nivel de dulgher, fără a descărca o aplicație terță parte. 

• Pe un iPhone: Deschideți aplicația Măsurare și atingeți Măsură sau Nivel în partea de jos a ecranului. Când îndreptați camera spre obiectul pe care doriți să îl măsurați, va apărea pe ecran în spatele unui punct de aur plutind. Atingeți semnul + de pe ecran atunci când punctul este la punctul de pornire pentru măsurare și din nou după ce ați mutat punctul la punctul final. Funcția Nivel vă permite să îndreptați imaginile utilizând o interfață digitală pe telefon. 
• Pe un telefon Android: aceste instrumente nu sunt integrate, dar puteți descărca aplicația Google Measure-Quick Everyday Measurements.

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii | Creare Web Site Primarie UAT |