Generează oportunități de postare pentru invitați

Generează oportunități de postare pentru invitați

Postarea pe blog a explodat pe internet acum câteva decenii. De atunci, am văzut mii de bloggeri scriind conținut pe site-urile lor web, împărtășind idei și construind un motor de conținut hiperactiv pentru cititorii lor.

Avanză rapid până în 2022, iar blogging-ul continuă să fie puternic. Postarea invitaților și blogging-ul, în general, au trecut testul timpului, deoarece cititorii apreciază articolele bune, care provoacă gândirea. Companiile sunt dornice să colaboreze cu bloggerii, deoarece publicațiile relevante pentru industrie aduc un impuls SEO mult dorit și cresc gradul de conștientizare a mărcii

De fapt, multe companii se bazează pe blogging-ul invitaților ca principală strategie de backlinking. Potrivit ReferralRock, 60% dintre bloguri scriu 1-5 postări pentru invitați în fiecare lună .

Acest lucru duce la o concurență acerbă – astăzi, găsirea de site-uri web de înaltă calitate pentru postarea oaspeților nu este deloc simplă. Dar nu este imposibil.

În acest articol, voi trece peste modurile în care puteți găsi potențialele potrivite și vă voi publica. Până la sfârșitul ghidului, veți cunoaște pașii pentru a îmbunătăți recunoașterea mărcii și pentru a vă consolida poziția ca autoritate în nișa dvs. cu ajutorul blogging-ului pentru invitați.

Dar înainte de asta, asigurați-vă că citiți ghidul nostru separat despre postarea invitaților pentru a determina dacă această activitate este calea de urmat pentru afacerea dvs.

Acum, să trecem la asta!

 

1. Găsiți site-uri web potențiale care acceptă postări pentru invitați

Primul pas este să găsiți site-urile web care vă pot publica postarea.

Căutați site-uri web care sunt deschise pentru postări ale invitaților

Un număr bun de site-uri web menționează în mod special regulile de postare a invitaților. Tot ce trebuie să faci este să cauți.

Mergeți la Google pentru a căuta cuvintele cheie relevante cu comenzi speciale.

Veți găsi toate site-urile web care acceptă postări de oaspeți în nișa dvs. Îmi place să fac asta cu operatorii de căutare Google pentru a obține rezultate super specifice. Iată cum am obținut site-uri web relevante pentru „PPC”:

Puteți încerca diferite combinații pentru a găsi mai multe ținte. Iată câteva bune:

 • [cuvânt cheie] („trimiteți o postare pe blog”)
 • [cuvânt cheie] (intext:”trimiteți o postare pentru oaspeți”)
 • [cuvânt cheie] (inurl:”contributor-guidelines”)

Acest lucru funcționează excelent atunci când site-urile își fac publicitate programului de postare pentru oaspeți. Dar nu orice site web face asta. O altă modalitate de a găsi site-uri web relevante este să faci o inginerie inversă a strategiei concurenței.  

Faceți inginerie inversă concurenților dvs

Rulați site-ul concurentului dvs. în Backlink Checker al SE Ranking pentru a găsi backlink-uri care sunt achiziționate din postările invitaților.

VERIFICAȚI BACKLINK-urile ORICE SITE
Verificați ce domenii trimit la orice site web și obțineți idei pentru îmbunătățirea profilului dvs. de backlink.

Cel mai simplu mod de a găsi rapid oportunități de postare pentru oaspeți este să verifici domeniile de referință ale concurenților. Puteți vedea cercetarea rapidă a unui concurent în imaginea de mai sus. Se recomandă să restrângeți căutarea utilizând filtre SE Ranking, cum ar fi:

 • Caut doar backlink-uri dofollow . Întotdeauna urmăriți un raport sănătos între linkurile dofollow și nofollow. În timp ce faceți inginerie inversă a link-urilor concurenților dvs. și căutați domenii în care au publicat postări pentru invitați, cel mai ușor este să vă uitați numai la backlink-urile dofollow. Motiv? Majoritatea companiilor fac încă postări pentru invitați de dragul de a obține backlink-uri de înaltă autoritate către paginile lor prioritare, ceea ce înseamnă că sunt cel mai probabil să vizeze numai site-urile care permit backlink-uri dofollow.
 • Setați un anumit interval de încredere în domeniu (DT) . Să rămânem simplu, cu cât este mai mare DT al domeniului care vă leagă, cu atât veți obține mai multă autoritate. Obținerea de link-uri de la domenii DT mai înalte vă ajută să vă clasați mai rapid, cu mai puține link-uri pentru un anumit cuvânt cheie. Rețineți că doar a avea un DT mare nu este suficient pentru a alege site-ul. Unele site-uri web au un DT mare, dar sunt exploatate prin vânzarea de link-uri către toată lumea, ceea ce vă poate reduce clasamentul.
 • Căutați numai bloguri în limba dvs. vizată . Dacă utilizați Backlink Checker , puteți exporta rapid lista tuturor backlink-urilor pentru un anumit domeniu sau o anumită pagină. Odată ce aveți o listă de backlink, puteți utiliza un instrument rapid, cum ar fi Url Opener , care vă permite să deschideți mai multe pagini simultan în browser. Derulați rapid o pagină și vedeți dacă pagina este o postare de blog, o pagină de produs, o pagină de pornire sau orice alt tip de pagină. Eliminați toate rezultatele care nu sunt pagini de blog și concentrați-vă activitățile pe paginile de blog în limba dvs. vizată.

Rulați căutarea Google avansată

Alternativ, puteți obține o listă destul de frumoasă de oportunități de postare pentru invitați făcând o căutare rapidă pe Google „numele complet al autorului” + „autorul”. De cele mai multe ori, persoanele cu roluri legate de conținut vor fi menționate ca autori ai postărilor pentru invitați. Odată ce identificați cine este o persoană responsabilă pentru scrierea postărilor pentru invitați, este ușor să găsiți oportunități neexploatate pe care concurenții dvs. le folosesc.

Cu toate acestea, nu renunțați dacă nu puteți găsi în informațiile open source că un anumit site web acceptă postări ale invitaților sau dacă căutarea autorului dvs. nu returnează niciun rezultat. Puteți face oricând o căutare manuală pe blog dacă doriți să publicați o postare pentru oaspeți pe un anumit site web din industria dvs.

Încercați să căutați manual

Da, consumă mai mult timp, dar este ceva care funcționează perfect. Să presupunem că compania dvs. se concentrează pe securitatea cibernetică și doriți să contribuiți la blogul Aura , care este unul dintre blogurile de top din industrie. Va trebui să verificați cine a contribuit la ele înainte, ce subiecte au fost deja abordate și să vă creați prezentarea pe baza acesteia.

În cazul Aurei, echipa lor internă a creat cea mai mare parte a conținutului pentru blogul lor. Cu toate acestea, dacă verificați din nou toate profilurile de autori de pe LinkedIn, este posibil să găsiți câțiva autori externi care au trimis anterior postări de invitați pe blogul lor. De exemplu, au acceptat o postare de oaspeți de la liderul de opinie în domeniul securității cibernetice Andra Zaharia despre ceea ce este dark web .

Singura modalitate de a vă publica postarea pentru invitați pe site-urile web care de obicei nu acceptă postări pentru oaspeți este să oferiți conținut aprofundat pe tema expertizei dvs., ceva care aduce o mare valoare cititorilor de blog invitați.

De asemenea, nu ezitați să cereți o intro de la cei care au trimis anterior conținut pe acele bloguri. De exemplu, identificați un domeniu în care doriți să publicați postarea pentru invitați, dar știți că editorul primește probabil zeci de prezentari de postări pentru invitați pe zi. Cel mai simplu mod de a ieși în evidență din mulțime este să identifici autori invitați care au publicat deja pe site, să te conectezi direct cu aceștia și să le ceri o introducere rapidă cu echipa editorială. Este important de menționat că această strategie nu funcționează – în majoritatea cazurilor – dacă nu aveți nimic de oferit în schimbul introducerii.

Iată câteva lucruri care ar putea funcționa bine în schimbul unei introduceri rapide:

 • Oferiți o perioadă de încercare gratuită sau un abonament lunar pentru produsul dvs
 • Oferiți un backlink de pe blogul dvs
 • Oferiți un backlink de la o postare pentru invitați

2. Identificați factorii de decizie cheie

O mulțime de bloguri cu DT 60+ și comunități extrem de captivante nu au o pagină separată pentru postarea invitaților/scrie-ne pentru noi. Se datorează faptului că șefii de conținut și editorii doresc să reducă întrebările prost cercetate pe care le primesc în fiecare zi și doresc să depui un efort.

Pentru a fi publicat pe site-uri web ca acestea, va trebui să găsești persoanele care fac hotărârile. Când vine vorba de postarea invitaților, aceștia sunt șeful de marketing, șeful de marketing de conținut, editorii, managerii SEO și specialiștii în PR. Puteți obține detaliile lor din paginile „Despre noi” sau uneori „Contact” ale site-ului, dar nu sunt întotdeauna actualizate.

LinkedIn este un loc minunat pentru a găsi oameni relevanți care lucrează într-o companie. Doar parcurgeți lista de angajați de pe pagina companiei sau căutați cu cuvinte cheie ca acesta: [numele companiei] + [cuvânt cheie]. Puteți repeta același proces pe Twitter pentru a găsi factorii de decizie.

Odată ce aveți o listă, adăugați-le într-o foaie de calcul pentru a automatiza campania de informare. Ne vom întoarce la acest punct mai târziu.

Caută în mod explicit colaboratori

Alternativ, găsirea de site-uri web care caută în mod explicit colaboratori este întotdeauna o modalitate mai ușoară de a fi publicate, deoarece știți deja că sunt în căutarea activă a postărilor pentru invitați și, în cele mai multe cazuri, își împărtășesc regulile detaliate, mai ales pentru a filtra spammerii și propunerile irelevante.

Înțelegere a valorilor importante

Puteți identifica cu ușurință acele site-uri web utilizând operatori în interogările Google, cum ar fi:

 • (nișa ta preferată) + „scrie-ne pentru noi”
 • (nișa ta preferată) + „postarea oaspeților”
 • (nisa ta preferată) + „contribuie”

După cum puteți vedea în raportari de mai sus, cu o singură interogare Google, există mai mult de 100 de oportunități potențiale. Cea mai bună modalitate de a filtra acești potențiali este exportarea tuturor rezultatelor și rularea acestora prin Backlink Checker pentru a obține o mai bună înțelegere a valorilor importante.

De exemplu, dacă doriți să scrieți pentru blogul Sender , au creat un formular detaliat în care vă adăugați informațiile personale împreună cu profilurile de socializare, publicațiile anterioare și prezentarea postărilor pentru invitați. Toate propunerile relevante vor ajunge la persoana responsabilă, crescând șansele de a vă publica postarea pentru invitați.

3. Interacționați și interacționați cu potențialii dvs. înainte de a contacta

Postarea invitaților pe site-uri web de înaltă autoritate funcționează mult ca un sistem de recomandare. Ai șanse mult mai mari să fii văzut dacă interacționezi cu postările lor sau primești o recomandare de la o conexiune reciprocă. LinkedIn este, din nou, un loc grozav pentru a conecta clienții potențiali de conținut ai companiilor înainte de a le prezenta efectiv.

Lăsați comentarii, distribuiți postările lor și căutați să împărtășiți cunoștințele fără a cere nimic în schimb. Puteți face acest lucru și cu un influencer din industrie pentru a obține o recomandare. Cu fiecare mișcare, veți urca pe graficul de vizibilitate. Este important de menționat că este un proces extrem de consumator de timp care necesită o prezență și un angajament constant pentru a obține rezultate.

Mulți oameni ratează un truc prin faptul că nu lasă comentarii sub postările de pe blog. Vă permite să obțineți un răspuns direct de la scriitor, să evaluați interactivitatea postărilor și să spargeți gheața atunci când le trimiteți prin e-mail mai târziu. Iată un fragment din Moss Clement care interacționează cu proprietarul Bulk.ly, Chris Makara, care este cunoscut pentru că acceptă postări de oaspeți de înaltă calitate pe blogul său despre marketingul pe rețelele sociale.

4. Găsiți și verificați informațiile de contact

Acum că ați încălzit clienții potențiali, este timpul să le contactați. Veți găsi persoane de contact pentru postarea invitaților în paginile site-ului web. Dar, așa cum am menționat anterior, site-urile web de înaltă calitate nu partajează adesea informații de contact pentru a reduce spamul.

Dacă ați adăugat deja numele factorilor de decizie într-o foaie de calcul, puteți găsi adresele lor de e-mail utilizând suplimentul gratuit Hunter pentru Foi de calcul Google . Vă permite să căutați rapid informații de contact în bloc direct din foaia de calcul. În cazul în care vizați doar o mână de site-uri web, puteți găsi adrese de e-mail rulând domeniul sau numele angajatului prin Hunter.

Dacă aveți deja o adresă, asigurați-vă că o verificați înainte de a trimite un e-mail. Nu este dificil să găsești adrese de e-mail vechi care nu mai sunt active. Costul trimiterii de e-mail la adrese greșite este prea mare pentru a fi ignorat. Veți activa declanșatoarele de spam, veți crește rata de respingere și veți ajunge să vă reduceți capacitatea de livrare a e-mailului .

Odată ce te-ai asigurat că potențialii tăi vor putea primi propunerea ta, trebuie să găsești un subiect irezistibil.

5. Faceți cercetări detaliate pentru subiectele potențiale ale postărilor pentru invitați

Am văzut o mulțime de agenți de marketing incapabili să se concentreze asupra subiectului despre care ar trebui să scrie. În consecință, propunerile lor nu trec niciodată din inbox. Trebuie să înveți cum să creezi valoare atât pentru marca ta, cât și pentru site-ul web de postare a invitaților.

Un subiect care primește cu ușurință undă verde prezintă câteva calități:

 • Este relevant pentru publicul blogului: la sfârșitul zilei, o postare pe blog ar trebui să ajute cititorii. Site-urile web de postare a invitaților acceptă de obicei propuneri care rezonează cu publicul lor.
 • Este un subiect de expertiză: trebuie să scrieți despre subiecte care vă întăresc poziția de lider de gândire în industrie.
 • Subiectul nu a fost încă acoperit corespunzător: trebuie să aflați dacă subiectul a fost deja tratat, în ce măsură și dacă există un gol în grupul de subiecte. Pentru a găsi acest lucru, rulați-l pe Google: site:[numele site-ului] [cuvânt cheie].
 • Subiectul are potențial de trafic: este o greșeală de amator să scrii un articol pe un subiect pe care nimeni nu îl caută. Doar pentru că știi multe despre el, nu înseamnă că ar trebui să-l acoperi în postarea de pe blog. În schimb, trebuie să găsiți cele mai populare cuvinte cheie pentru site și să vedeți dacă vă puteți juca cu ele.
 • Scrierea dvs. se aliniază cu regulile site-ului: postările invitaților nu ar trebui să pară diferite pentru cititorii blogului, așa că trebuie să vă asigurați că sunt scrise într-un mod care se aliniază cu conținutul existent.

Subiectul ideal ar trebui să bifeze toate aceste căsuțe. Propune 2-3 subiecte, în loc de doar unul doar pentru a oferi editorilor o alegere și impresia că ți-ai făcut temele cu adevărat.

Puteți găsi rapid subiecte cu potențial de trafic pe care potențialele dvs. nu le-au acoperit utilizând instrumentul de cercetare competitivă .

FACEȚI CERCETARE CONCURENȚIVĂ
Găsiți subiecte cu potențial de trafic identificând idei de cuvinte cheie cu concurență redusă.

Cu ajutorul acestuia, veți putea identifica concurenții cheie ai site-ului web pe care prezentați idei de postări pentru invitați și veți găsi cuvinte cheie pe care nu le acoperă, dar pentru care se clasează concurenții lor. Puteți sorta raportul după dificultatea cuvintelor cheie, care arată cele mai ușor de concurat pentru cuvintele cheie. Alegeți cuvintele cheie cu cel puțin 100 de volum de căutare și dificultate mică. Prezentul va arăta mai interesant pentru potențialii dvs., deoarece există posibilitatea ca postarea dvs. de invitat să se situeze la un loc ridicat și să aducă trafic organic valoros pe site-ul lor.

6. Creați o secvență de sensibilizare convingătoare

Odată ce v-ați asigurat că nu trimiteți e-mail din senin și subiectul dvs. este convingător, trebuie să scrieți o copie ucigașă. Pentru comunicarea postării invitaților , subiectele contează cel mai mult.

Dacă sunteți o marcă consacrată, puteți merge cu o simplă „Întrebare despre postarea oaspeților – [Numele dvs.] de la [numele companiei]”. Lucrurile devin complicate când ești un blogger nou sau site-ul web este nebun de popular.

Trebuie să extrageți toate datele din cercetările anterioare și să creați un subiect captivant care să arate că ați făcut un efort.

Iată câteva bune:

 • {{first_name}}, mi-a plăcut postarea ta pe [[topic]]
 • [[subiect valoros]] idee de articol pentru {{companie}}
 • Blogul {{company}} lipsește acest articol
 • Nu ai abordat acest subiect, nu?
 • Postare de invitat pentru blogul lui {{company}}

Aceste linii de subiect funcționează pentru că sunt precise, captivante și scurte. În mod ideal, nu doriți să scrieți subiecte mai lungi de 5-6 cuvinte.

Când treceți la corpul e-mailului, acesta ar trebui să includă:

 • O scurtă introducere
 • O secțiune în care explicați pe scurt modul în care postarea dvs. de invitat va aduce valoare blogului și publicului lor
 • 2-3 sugestii de subiecte relevante care au o dificultate destul de mică a cuvintelor cheie, oamenii chiar vor să citească despre subiectul propus și nu au acoperit acel subiect pe blogul lor
 • Un CTA puternic pentru a configura o secvență de urmărire
 • O listă cu articolele dvs. publicate anterior

Iată un exemplu bun:

Editorii nu pot răspunde la toate propunerile invitaților într-o zi. Este o idee bună să trimiteți un e-mail de urmărire cu încă câteva subiecte și linii detaliate după 5-7 zile.

Campaniile Hunter vă permit să automatizați o strategie de urmărire și să adăugați o notă personală pentru a obține cele mai bune rezultate. Abordarea postării invitaților poate consuma mult timp și efort și, fără automatizare, este dificil să se extindă rapid.

7. Negociați

Odată ce primiți un răspuns de la un decident cu privire la postarea invitaților, este timpul să rezolvați câteva detalii.

În primul rând, alegeți subiectul care are cel mai puternic amestec de potențial de trafic și experiența dvs. în domeniu. Dacă au abordat deja subiectul, convingeți-i să extindă câteva concepte cheie sau să publice o postare complementară.

În al doilea rând, discutați cu un decident despre detalii și cerințe fine - de obicei în linii directoare - cum ar fi câte cuvinte ar trebui să aibă o postare pentru invitați, câte linkuri externe puteți adăuga, obțineți biografia unui autor la sfârșitul articolului, sunt link-uri dofollow etc. Chiar dacă aceste informații sunt disponibile în instrucțiunile lor pentru postarea invitaților, doriți întotdeauna să confirmați aceste detalii, deoarece paginile „scrieți-ne” pot fi învechite.

Odată ce totul este clar din ambele părți, este timpul să programați publicarea . Fiți transparent cu privire la programul dvs. de scriere, astfel încât editorii să aibă o idee mai bună despre momentul în care articolul va fi gata pentru revizuire și timpul potențial de publicare. Rețineți că postarea invitaților nu este o strategie de câștig rapid și, cu cât site-ul web are mai multă autoritate, cu atât va fi mai greu să fie publicat.

Mulți bloggeri invitați colaborează în prezent cu mai multe companii, așa că caută întotdeauna modalități de a adăuga link-uri externe suplimentare. Nu mulți editori vor fi bucuroși să o facă, așa că ar trebui să vă gândiți întotdeauna înainte și să vă pregătiți să oferiți ceva valoare în schimbul solicitării dvs., cum ar fi:

 • Oferiți un link de pe site-ul dvs. specializat. Un avantaj uriaș este dacă dețineți sau gestionați un site web cu DT ridicat, care este relevant pentru publicul și conținutul lor.
 • Oferă un link de la postările viitoare ale invitaților. Partajați-le schițele postărilor pentru invitați, astfel încât să le poată sugera destinații de plasare relevante pentru linkuri.
 • Oferiți un link către postarea pentru invitați pe care o scrieți. În funcție de rețeaua dvs., puteți crea eventual câteva link-uri către postarea de invitat pe care o scrieți pentru ei, în schimbul adăugării puțin mai multe backlink-uri externe.
 • Distribuiți conținutul lor pe canalele dvs. de socializare. Funcționează doar dacă aveți un profil de social media captivant sau o comunitate extrem de relevantă unde se află publicul lor potențial.

8. Trimiteți articolul odată gata și fiți pregătiți pentru modificări

Odată ce ați terminat cu scrisul și cu toate editările, este timpul să trimiteți versiunea finală editorului. Rețineți că scrierea pentru un site web de înaltă autoritate necesită uneori câteva runde de editare, așa că înarmați-vă cu răbdare și trimiteți editările solicitate în timp util.

Înainte de a trimite articolul echipei editoriale, este important să revizuiți ghidurile acestora și să aplicați toate modificările pe care să le adoptați ghidurilor. De exemplu, ați putea folosi mai mult de 10 ore pentru a produce un articol bine cercetat și optimizat, dar nu ați reușit să adăugați câteva capturi de ecran așa cum se menționează în instrucțiuni, ceea ce ar putea fi un motiv suficient pentru ca unii editori să vă respingă articolul. O abordare bună este să adăugați cele mai importante aspecte din ghiduri în lista dvs. de activități și să revizuiți articolul pentru fiecare aspect.

Dacă este prima dată când ai experimentat multe editări, nu-ți face griji, deoarece nu înseamnă că articolul tău nu oferă nicio valoare, ci mai degrabă, editorii doresc să-ți adaptezi stilul și tonul de scris la publicul lor. . De asemenea, vei putea acoperi un subiect prin mai multe perspective, ceea ce asigură o calitate înaltă a articolului tău, ajutându-te să-ți construiești un portofoliu de scris mai bun.

Deoarece editorii site-urilor mari se ocupă de mai multe postări ale invitaților pe zi, este ușor pentru ei să piardă evidența tuturor solicitărilor și conversațiilor. Asigurați-vă întotdeauna că creați o secvență de urmărire fără a fi enervant sau spam.

Gmail oferă o funcție de amânare încorporată care vă amintește despre o anumită conversație. Ori de câte ori trimiteți un e-mail editorului, asigurați-vă că îl amânați în cazul în care editorul este plin de conversații și pierde e-mailul dvs. Când vine vorba de urmărire, asigurați-vă că scrieți e-mailul în același fir, deoarece poate deveni cu ușurință dezordonat să urmăriți conversațiile anterioare în mai multe fire.

În cazul în care nu primiți răspunsul după câteva urmăriri — nu exagerați — puteți încerca să vă conectați cu editorul de pe LinkedIn sau să încercați să contactați o persoană relevantă din companie care ar putea să vă răspundă și, eventual, să vă conectați tu cu un contact alternativ în cazul în care editorul nu mai lucrează pentru companie.

9. Odată ce ați publicat o postare pentru invitați

Odată publicat articolul, verificați dacă totul corespunde acordurilor referitoare la mențiuni, capturi de ecran, stil și structură de scriere, backlink-uri externe și similare. Dacă totul corespunde acordurilor, nu te opri aici. Creșteți relația cu editorul pentru că nu știți niciodată ce oportunități pot crește din această relație.

Iată câteva lucruri după publicare pe care le puteți face pentru a consolida relația cu editorul:

 • Distribuiți o postare de invitat publicată pe profilurile dvs. de rețele sociale și comunitățile relevante
 • Reutilizați părți din postările dvs. de invitați și creați o postare Reddit captivantă cu linkul către articolul original
 • Creați autoritate și backlink-uri relevante către postarea invitaților și nu uitați să anunțați editorul despre noile backlink-uri achiziționate
 • Prezentați editorului potențiala colaborare pentru crearea de legături

Ar trebui să vă străduiți întotdeauna să oferiți valoare suplimentară după ce postarea dvs. de invitat este publicată, deoarece arătarea inițiativei deschide adesea ușile către mai multe oportunități.

Încheierea

Postarea invitaților funcționează cel mai bine atunci când acordați prioritate împărtășirii cunoștințelor din domeniu cu un nou set de cititori. Înainte de a lansa o postare pentru oaspeți, asigurați-vă că ați încălzit liderul, vă aprofundați în preferințele audienței și găsiți orice lipsă de conținut pe care o puteți aborda. Combinând căutarea de e-mailuri, instrumentele de automatizare a campaniei și expertiza în industrie, există șanse mari să puteți construi un portofoliu solid de postări pentru oaspeți în cel mai scurt timp.

Sursa: SERanking

Nu sunt comentarii publice despre “Generează oportunități de postare pentru invitați”

Lasă comentariul tău - se acceptă link dofollow şi style text: b,a[href],i,u,strong.

In reply to Some User
What is 477 + 612 =

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii | Creare Web Site Primarie UAT |