Link-uri Dofollow vs nofollow și valoarea lor pentru SEO

Link-uri Dofollow vs nofollow și valoarea lor pentru SEO

Într-un univers cu mai multe fațete de link-uri, există mai multe nuanțe tehnice care sunt invizibile pentru utilizator, dar fac o diferență uriașă în modul în care linkul este perceput de motoarele de căutare. Aceste nuanțe sunt valorile atributelor linkului plasate în codul paginii în interiorul etichetei linkului <a>. În mod implicit, linkurile sunt urmate de crawlerele de căutare și transmit sucul de link către paginile la care se referă, dar când este specificată valoarea atributului nofollow , acest comportament implicit nu se aplică.

Deci, ce înseamnă să nu urmezi un link și când ar trebui să faci asta? În această postare, vom explica valoarea SEO urmărită și aduc link-urile nofollowed, ce alte valori ale atributelor link-ului există și cum să construiți un profil de backlink sigur în ceea ce privește specificațiile etichetelor de link.

Ce este un link dofollow?

Ceea ce s-ar putea numi un link dofollow, sau un link urmărit, este, de fapt, doar un link obișnuit. Se numește astfel doar în contextul valorii nofollow , pentru a sublinia faptul că linkul nu este supus unor instrucțiuni SEO specifice și ar trebui să se ridice la nivelul așteptărilor obișnuite, adică să transmită sucul de link și autoritatea surselor menționate.

 

Pentru a clarifica acest lucru, să aruncăm o privire la cum arată un link în cod:

<a href="/yourlink.com">despre ce este linkul dvs.</a> 
<a rel="nofollow" href="/yourlink.com">despre ce este linkul dvs.</a> 

Aici,

 • <a> este o etichetă de link care conține linkul în sine, textul său ancora și toate instrucțiunile destinate acestuia
 • href este un atribut de link care specifică adresa URL
 • rel este un atribut link care caracterizează relația dintre pagina sursă și pagina legată
 • nofollow este o valoare a atributului rel care le spune motoarele de căutare să nu urmeze linkul

Primul exemplu este un link obișnuit, urmărit, iar al doilea exemplu este un link nefollowed. După cum puteți vedea, nu există așa ceva ca rel="dofollow" în cod, deoarece este comportamentul implicit care nu trebuie specificat.

Totul înseamnă că, fără valori de atribute suplimentare incluse în cod, linkurile funcționează așa cum a intenționat web-ul: sunt semnale de autoritate care cresc importanța paginilor web pe care le citează. Revenind la primele zile ale căutării, Google a fost primul motor de căutare care a atribuit un rol cheie link-urilor: odată cu introducerea algoritmului PageRank în 1998, Google a început să trateze citările ca pe voturi care depășesc greutatea pe paginile web, făcându-le pe cele mai citate cel mai de încredere și de rang înalt. Algoritmul s-a schimbat, precum și modul în care SEO abordează achiziția de link-uri, dar principalul lucru despre link-uri rămâne același: obținerea de surse externe de înaltă calitate pentru a vă conecta la dvs. vă va crește clasamentul.

 

Ce este PageRank și mai contează

Cum ajută backlink-urile dofollow clasamentele?

Când vorbim despre valoarea link-urilor pentru clasamente, de obicei ne referim la backlink, link-urile pe care le obțineți pentru site-ul dvs. din surse externe. Motoarele de căutare au o mulțime de factori de clasare (știm că Google are peste 200), iar backlink-urile de înaltă calitate se află în primii 2 factori majori împreună cu conținutul. Un studiu Backlinko 2020 a arătat că paginile clasate pe primul loc în Google au avut de 3,8 ori mai multe backlink-uri decât paginile clasate în primele 2-9.

L -am rugat pe Stewart Dunlop, fondatorul agenției de construire a linkurilor LinkBuilder.io , să ne împărtășească cunoștințele despre exact modul în care linkurile ajută la clasament:

Pur și simplu, fiecare studiu independent SEO indică faptul că linkurile sunt cel mai important factor de clasare. Desigur, a avea un conținut bun, care are capacitatea de a se clasa este o condiție prealabilă în zilele noastre și, sincer, cu unele dintre instrumentele disponibile pe piață, nu este greu de făcut. Principalul factor care separă concurența în fruntea rezultatelor căutării Google sunt link-urile de înaltă calitate, iar acesta a fost întotdeauna principalul lucru care separă Google de alte motoare de căutare.

Numărul de link-uri primite contează, dar ele influențează clasamentele într-un mod mai nuanțat decât doar prin cantitatea lor. Evaluând backlink-urile, motoarele de căutare iau în considerare următoarele:

 • Crearea de legături organice . Motoarele de căutare oferă recomandări privind construirea de backlink-uri naturale în loc să le cumpere. Dacă este detectată, participarea la scheme de legături (schimb reciproc sau cumpărare excesivă) va duce la penalități.
 • Authority of the external source. The more trustworthy a web page is, the more value it will pass on to the pages it cites. In turn, backlinks from spammy sources will have a negative impact.
 • Diversity of referring domains. Having stable link building relationships with a certain domain is good, but the more domains refer to you the better. 
 • Relevancy. The link should be relevant to the context it’s inserted into and its anchor text should reflect what the linked source is about. 
 • Link placement. The most helpful for SEO are those links that are naturally placed in content, especially within the first 200 words. If links are hidden from users, they might lead to penalties from search engines. 
 • Prospetime . La fel ca în cazul actualizării conținutului, backlink-urile nou plasate au o valoare mai mare decât cele vechi.

Toate cele menționate mai sus contează atunci când linkul este urmat și nu oferă instrucțiuni suplimentare motoarelor de căutare. Dar ce se întâmplă atunci când un link conține nofollow sau alte valori de atribut?

Ce este un link nofollow?

Uneori, site-urile web nu doresc să aprobe surse legate, iar valoarea atributului nofollow le spune motoarelor de căutare că o pagină web referită nu este neapărat ceea ce intenționați să îi acordați credit. Acum, funcționează ca un indiciu și nu o directivă și este, de asemenea, diferit de unele valori noi concepute pentru conținutul sponsorizat și generat de utilizatori. Dar să trecem la detalii pas cu pas.

Evoluția nofollow și a altor valori ale atributelor rel

Nofollow a fost introdus în 2005 de Google ca răspuns la creșterea spam-ului de comentarii: proprietarii de site-uri web lăsau link-uri către propriile site-uri în secțiunile de comentarii de pe site-uri web sau forumuri externe și obțin clasamente mai bune, indiferent de relevanța comentariului și de calitatea generală. a paginilor lor. Bing și Yahoo au susținut, de asemenea, ideea și au început să trateze valorile atributului rel în mod similar.

Din 2005, nofollow a funcționat ca o directivă, iar motoarele de căutare nu ar fi accesat cu crawlere linkurile nofollowed. A oprit unele manipulări, dar nu a rezolvat toate problemele cu diferite tipuri de legături și niveluri de încredere acordate acestora.

În 2019, Google și-a schimbat perspectiva asupra link-urilor nofollowed, făcând nofollow un indiciu și introducând câteva noi valori ale atributelor . Înseamnă că, chiar dacă linkul nu este urmărit, acesta poate fi accesat cu crawlere și inclus în procesul de clasare. Noile valori, rel=”sponsorizat” sunt destinate link-urilor partenere plătite, iar rel=”ugc” ar trebui să fie folosit cu link-urile lăsate de utilizatori. Ele pot fi folosite separat sau în combinație cu rel=”nofollow”:

<a href="/yourlink.com/" rel="sponsored">despre ce este linkul dvs.</a> 
<a href="/yourlink.com/" rel="nofollow sponsored">despre ce este linkul dvs.</a> 

Cum să știu dacă linkul nu este urmărit?

Ceea ce se întâmplă în atributul rel rămâne în codul paginii — nu este vizibil pentru utilizatori. Dar puteți verifica cu ușurință dacă vreun link are vreo valoare de atribut. Există mai multe moduri de a face asta:

 • By viewing the code in the Chrome browser. By right-clicking on the link and choosing Inspect, you’ll see the page code with the link code highlighted. If it doesn’t have the rel attribute, it means it’s a regular, followed link. If it contains this attribute, look at the attribute value:
 • Prin utilizarea extensiilor de browser . O mulțime de extensii evidențiază fie citate externe dofollow, fie nofollow pe o pagină.

Cu extensia NoFollow din Chrome (este disponibilă și pentru Firefox), linkurile nofollowed sunt evidențiate cu roșu, în timp ce altele nu sunt marcate în niciun fel. Iată cum arată:

Și iată cum sunt evidențiate linkurile urmărite de Evidențiatorul extern de linkuri urmărite :

Some more complex extensions not just highlight the linked sources but generate a report with backlink and domain parameters. For example, you can filter followed/nofollowed links using SEOquake:

Prin utilizarea unui instrument SEO . Această metodă nu este pentru verificarea citărilor pe o anumită pagină, ci pentru verificarea tuturor backlink-urilor site-ului dvs. sau a altui domeniu. de backlink de la SE Ranking Monitorul vă permite să urmăriți profilul dvs. de backlink și să revizuiți parametrii majori ai linkurilor, inclusiv dacă sunt urmăriți.

În secțiunea Backlink -uri a instrumentului, coloana Tip indică dacă un backlink provine din text sau din imagine, precum și dacă este urmat.

De asemenea, puteți vizualiza distribuția backlink-urilor urmărite și nefollowed și puteți filtra tabelul după această valoare:

Acum, deoarece am subliniat diferențele dintre valorile atributelor rel , să discutăm dacă linkurile nofollowed au vreo valoare SEO și de ce este important să verificați dacă este urmat un backlink.

Linkurile nofollow sunt utile pentru SEO?

Site-urile web urmăresc să obțină cât mai multe backlink-uri urmărite și este absolut logic. Dar, de asemenea, merită să primiți linkuri nofollow, deoarece acestea vă pot crește traficul, cunoașterea mărcii, clasamentele și alte oportunități de creare de link-uri.

I-am cerut lui Bibi Raven, profesionistă în crearea de linkuri și fondatoare la Bibibuzz , să-și împărtășească părerea despre valoarea link-urilor nofollow:

Unii dintre clienții mei apreciază link-urile fără urmărire, ceea ce este grozav, deoarece deschide mai multe opțiuni pentru perspective uimitoare de link-uri.

Personal, nu aș refuza un link contextual de la o pagină relevantă și puternică care vizează publicul dvs. . E doar bun simt.

Chiar dacă Google îl apreciază mai puțin pentru clasare, are șanse mari să vă aducă trafic de recomandare de înaltă calitate. De aceea, facem SEO în primul rând, pentru a obține ochii potriviti asupra produselor sau serviciilor dvs., nu?

Perspectiva mea este că o combinație de diverse tipuri de linkuri arată natural și nu va apărea ca un model suspect pe termen lung. Răspândește câștigul, răspândește riscul!

Backlink-urile Nofollow vă pot îmbunătăți SEO în următoarele moduri:

 • Acestea au un impact direct asupra clasamentelor . Deoarece Google tratează nofollow -ul ca pe un indiciu, poate urma linkul nofollowed și îl poate include în calculele de clasare. Un studiu recent realizat de Ahrefs a arătat că corelația mai mare a clasamentului Google cu un număr mai mare de backlink-uri este puțin mai puternică decât corelația cu un număr mai mare de backlink-uri dofollow. Înseamnă că unele link-uri nefollowed sunt tratate ca semnale pozitive de clasare, chiar mai mult decât unele link-uri urmărite. Este sigur să spunem că linkurile din surse autorizate, indiferent de valorile atributelor lor, fac bine site-ului dvs.

NB! Există mult mai puține informații despre modul în care alternativele Google percep valorile atributelor rel și putem presupune că linkurile nefollowed ar putea avea o valoare chiar mai mare dacă vizați alte motoare de căutare. Ele indică adesea importanța backlink-urilor relevante și utile, indiferent dacă sunt urmărite. De exemplu, Bing recomandă obținerea „link-urilor de calitate […] de la un site web pe care Bing îl cunoaște deja și în care are încredere”, iar DuckDuckGo susține că „link-urile de la site-uri de înaltă calitate […] sunt cea mai bună modalitate de a obține clasamente bune”.

 • Acestea generează trafic și sporesc gradul de conștientizare . Link-urile plasate pe surse populare vor primi cu siguranță clicuri de la vizitatori. Dacă sursa legată pare interesantă și utilă pentru context, utilizatorii o vor vizita și, eventual, chiar vor naviga către alte pagini ale site-ului.
 • Ele ajută la construirea unui profil de backlink natural . Profilul de backlink doar pentru dofollow va ridica suspiciuni în motoarele de căutare, deoarece ar putea părea că toate linkurile sunt plătite și convenite în loc să fie câștigate de calitatea conținutului în sine.
 • Ele oferă oportunități de a obține backlink-uri dofollow . Cu cât un site primește mai multe link-uri în general, cu atât este mai recunoscut de utilizatori și SEO. Când vă creșteți profilul de backlink cu link-uri nofollow, șansele dvs. de a obține cele urmărite cresc.
 

Tot ce trebuie să știi despre backlink -uri

Linkurile nofollow vă pot afecta site-ul?

Vorbind de backlink-uri nofollow, reacția Google a fost aceeași din 2013 : acestea nu vă pot afecta site-ul decât dacă sunteți implicat în schimburi de link-uri spam. Ar trebui să vă îngrijorați să obțineți backlink-uri din surse de înaltă calitate și să monitorizați în mod regulat dacă site-urile web spam trimite către dvs. De exemplu, puteți adăuga backlink-urile dvs. la Monitorul de backlink al SE Ranking și le puteți filtra după scorul de încredere în domeniu, care indică cât de autoritar este un domeniu de referință:

Dacă scorul este scăzut sau necunoscut, nu există text de ancorare și codul de răspuns al serverului este diferit de 200, atunci probabil că ar trebui să eliminați acele linkuri. Este adevărat atât pentru backlink-urile urmărite, cât și pentru nofollowed. Pentru a elimina backlink-urile potențial dăunătoare, va trebui să contactați site-urile web de referință sau să colectați o listă completă și să o trimiteți la Google sau la alte motoare de căutare pe care le vizați.

Cel mai bun raport de backlink-uri dofollow și nofollow

Având în vedere toate beneficiile menționate mai sus, ar trebui să lucrați pentru a primi atât backlink-uri urmărite, cât și backlink-uri nefollowed. Dar cum să tratezi valoarea nofollow în contextul linkurilor tale de ieșire - cele pe care le plasezi pe paginile tale web care fac trimitere la alte surse?

Am luat legătura cu Alex Wright, șeful de căutare la Clicky Media , pentru a împărtăși câteva gânduri despre o combinație de dofollow și nofollow în profilul dvs. de backlink.

Nu cred că există un raport perfect de backlink-uri nofollow/follow. În cele din urmă, profilul dvs. de link ar trebui să arate natural , iar o bună combinație a ambelor este o mare parte a acestui lucru. Știu că mulți oameni acordă o atenție deosebită rapoartelor (și fac acest lucru pe baza SERP cu SERP), acest lucru poate fi util și vă poate oferi o idee despre ceea ce ar putea părea natural în contextul SERP-urilor, dar sincer eu M-am concentra doar pe crearea de link-uri relevante și de calitate și probabil vei descoperi că profilul tău este natural ca rezultat.

Când ar trebui să nu urmăriți linkurile externe?

Valoarea nofollow servește pentru acele situații în care nu doriți să vă asociați site-ul cu sursele legate și să le validați autoritatea. Cu toate acestea, atunci când vă referiți la o pagină web din conținutul dvs., înseamnă că ați găsit-o interesantă și potențial utilă pentru vizitatorii dvs., așa că nu există motive să nu susțineți acea sursă. Detaliem un pic mai mult despre acest lucru în postarea noastră despre linkurile externe .

Este important să folosiți UGC pentru linkuri din comentarii și sponsorizate pentru linkuri afiliate sau alte linkuri plătite în loc de nofollow sau în combinație cu acesta. Cele mai populare CMS-uri setează UGC în secțiunea de comentarii în mod implicit, astfel încât să nu fie nevoie să o faceți manual de fiecare dată când cineva lasă un link nesolicitat. Cu valoarea sponsorizată , va trebui să o monitorizați în ceea ce privește fiecare link particular.

Alex Wright și-a împărtășit perspectiva asupra link-urilor externe fără urmărire:

Dacă simțiți că nu trebuie să urmăriți un link, atunci trebuie să întrebați de ce l-ați pus acolo în primul rând. Dacă este un link util, atunci nu adăugați un nofollow, iar dacă nu este util, atunci de ce să îl adăugați deloc?

Când ar trebui să nu urmăriți linkurile interne?

Cu link- urile interne , nu are sens să folosești valoarea nofollow . În caz contrar, veți irosi sucul de legături și veți semnala motoarelor de căutare că nu aveți neapărat încredere în propriile pagini. Dacă nu doriți ca anumite pagini să fie incluse în index — pagini de autentificare, butoane de partajare socială, filtre etc. — puteți bloca accesarea cu crawlere cu ajutorul robots.txt sau puteți seta noindex directiva în metaeticheta robots . De asemenea, puteți ascunde unele link-uri interne care nu sunt importante pentru clasamente utilizând trucuri JavaScript sau butonului elementul HTML .

Asigurați-vă că sunt urmate toate linkurile interne eligibile pentru clasare. -ului SE Ranking În auditul site , puteți accesa și descărca o listă completă a adreselor URL filtrate după valorile dofollow/nofollow sau alți parametri. Accesați secțiunea Linkuri găsite și verificați dacă vreunul dintre linkurile importante nu este marcat cu nofollow .Linkurile interne nefollowate pot afecta vizibilitatea de căutare a site-ului dvs., mai ales dacă acestea sunt link-uri către pagini importante și doriți ca acestea să se claseze în SERP-uri.

Introduceți adresa URL a oricărui site web pentru a obține un raport detaliat despre problemele tehnice și soluțiile sugerate.

 

Cum se adaugă valoarea atributului nofollow?

Pentru fiecare link de pe site-ul dvs. pe care doriți să îl urmăriți, puteți edita manual codul paginii și adăugați rel="nofollow". Sau, puteți instala un plugin pentru CMS-ul dvs. care oferă automat o casetă de selectare nofollow pentru fiecare link inserat. De exemplu, pluginul Yoast SEO pentru WordPress deschide un meniu cu trei opțiuni pentru fiecare link, inclusiv marcarea acestuia cu nofollow sau sponsorizat :Alte plugin-uri cu funcționalități similare includ Link-uri externe, All in One SEO, Ultimate Nofollow, Rank Math SEO.

Încheierea

În mod implicit, orice link este urmat de motoarele de căutare, astfel încât să poată fi accesat cu crawlere, indexat și încorporat în calculele de clasare ca un semnal al autorității sursei conectate. Uneori, site-urile web indică faptul că nu aprobă neapărat pagina legată și atunci valoarea nofollow a atributului rel este pusă în aplicare. Google înțelege nofollow ca un indiciu și nu știm prea multe despre modul în care alte motoare de căutare tratează această valoare, ceea ce înseamnă că backlink-urile nofollowed pot fi încă descoperite și pot avea impact asupra clasamentelor.

Recomandările majore cu privire la rel includ: valorile atributelor

 • Creați un profil de backlink natural cu majoritatea backlink-urilor urmărite, dar și cu o parte echitabilă a celor nefollowed.
 • Când vine vorba de legături externe, asigurați-vă că utilizați UGC și sponsorizat atunci când este cazul și nu marcați citatele pe care le folosiți și în care aveți încredere ca nofollow .
 • În cele din urmă, cu link-uri interne, monitorizați dacă toate adresele URL importante sunt urmate.

Sursa: SERanking

Un comentariu la “Link-uri Dofollow vs nofollow și valoarea lor pentru SEO”

 1. Duminică, 09 Octombrie 2022 10:35

  Secțiunea de comentarii – pentru a fi exact, util, puternic, solicitat, o necesitate, o cheie a succesului tău. Cred că dacă veți întreba de ce, atunci motivul este foarte evident, se explică de la sine.

  Te ajută să cunoști viziunea clienților tăi lăsându-și părerea în secțiunea de comentarii și trebuie să spun că ai nevoie ca ea să fie vizibilă și ușor de utilizat. Apropo, bună explicație din partea ta!

  Realizare backlink-uri

Lasă comentariul tău - se acceptă link dofollow şi style text: b,a[href],i,u,strong.

In reply to Some User
What is 387 + 273 =

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii | Creare Web Site Primarie UAT |