Probleme comune de indexare Google și cum să le remediați

Probleme comune de indexare Google și cum să le remediați

Încercați să remediați problemele de indexare a site -ului dvs. web ? Există o serie de probleme care împiedică motoarele de căutare să indexeze site-ul dvs. a indexului Google Search Console După ce ați confirmat cu Raportul de acoperire că Google nu indexează site-ul dvs., examinați această listă de 15 motive comune pentru care este posibil ca Google să nu indexeze.

Site-ul este prea nou

Uneori, site-urile fără probleme s-ar putea să nu fie accesate cu crawlere de Google dacă tocmai au intrat în direct. În acest caz, nu este nimic în neregulă cu site-ul dvs. - Google are nevoie doar de timp pentru a vă accesa cu crawlere și a indexa paginile dvs. web . Din păcate, timpul necesar ca Google să acceseze cu crawlere site-urile web poate varia semnificativ, de la câteva ore la câteva săptămâni . Între timp, cea mai bună soluție este să continuați să adăugați și să mențineți conținut pe site-ul dvs. În acest fel, în momentul în care Google indexează site-ul dvs., vă veți fi stabilit marca ca o sursă de încredere și relevantă, ceea ce este important pentru a obține un rang mai ridicat în motorul de căutare și pentru a construi încrederea cu publicul dvs.

Fără nume de domeniu

Dacă site-ul dvs. este disponibil fără un nume de domeniu, acesta va fi accesibil numai prin adresa sa IP. Prin urmare, Google nu va putea să-l găsească și să îl indexeze. Dacă nu aveți un nume de domeniu, numele IP va apărea în bara de adrese în locul lui. Pentru a rezolva această problemă, verificați dacă adresa URL este configurată corect în WordPress sau pe orice site de găzduire pe care îl utilizați. Pentru a direcționa traficul departe de versiunea IP a site-ului dvs., poate fi necesar să configurați redirecționări 301 , astfel încât utilizatorii să fie direcționați către versiunea corectă cu numele dvs. de domeniu.

 

Reproiectare web recentă

După reproiectarea, rebrandingul sau modificarea în alt mod a site-ului dvs. web într-un mod semnificativ, este posibil să descoperiți că Google nu v-a accesat din nou site-ul. Dacă doriți să vă garantați că modificările site-ului dvs. se vor reflecta în performanța motorului dvs. de căutare, trebuie să trimiteți manual o solicitare de accesare cu crawlere prin Google Search Console . Trimiterea unei solicitări de accesare cu crawlere este utilă în special dacă ați făcut recent modificări site-ului dvs. web pentru a-i îmbunătăți accesul cu crawlere. În primul rând, asigurați-vă că site-ul dvs. respectă instrucțiunile adecvate . Apoi, inspectați adresa URL . Și, în sfârșit, selectați „Solicitați indexare”. Acest lucru va solicita Google să vă acceseze din nou site-ul web și să-și indexeze paginile, astfel încât acestea să poată apărea în paginile cu rezultate ale motorului de căutare (SERP-uri).

Lipsește Sitemap

O hartă a site -ului este o listă structurată cu tot ce se află pe site-ul dvs. - pagini, videoclipuri, fișiere și relațiile dintre tot conținutul. Acest plan oferă informații valoroase care ajută Google să acceseze cu crawlere și să indexeze fiecare dintre paginile dvs., așa că, dacă nu îl aveți, Google nu poate accesa cu crawlere eficient site-ul dvs. Când creați acest fișier, utilizați o hartă de site XML în loc de una HTML, deoarece prima este orientată în mod special către performanța motorului de căutare . După ce ați creat harta site-ului, puteți fie să o trimiteți manual la Google prin Search Console, fie să o includeți în fișierul dvs. robots.txt , un plugin care spune Google ce adrese URL să acceseze cu crawlere și să indexeze pe site-ul dvs.

Structură slabă a site-ului

La indexare, Google acordă prioritate site-urilor web care oferă o experiență bună pentru utilizator, deoarece motorul de căutare dorește să ofere surse utile și relevante pentru interogările utilizatorilor săi. Aceasta înseamnă că site-urile web care sunt dificil de navigat de către utilizatori pot fi ratate de roboți. Structura slabă a site-ului poate împiedica, de asemenea, capacitatea Google de a vă accesa cu crawlere paginile. Pentru a remedia acest lucru și pentru a încuraja Google să indexeze site-ul dvs., asigurați-vă că utilizați o structură clară a site-ului și linkuri intuitive .

Pagini Orfane

Paginile de pe site-ul dvs. care nu sunt conectate la restul site-ului, adică pagini orfane , nu pot fi accesate cu crawlere de Google. Puteți remedia paginile orfane identificându -le mai întâi și apoi conectându-le la restul site-ului dvs. web folosind link-uri interne. Dacă o pagină orfană conține conținut subțire, conținut duplicat, poate fi confundată de Google drept o pagină de intrare sau, altfel, nu oferă valoare utilizatorilor, puteți elimina cu totul pagina orfană. Dacă faceți acest lucru, adăugați o redirecționare 301 la o adresă URL relevantă în cazul în care pagina orfană are backlink .

Nu este compatibil cu dispozitivele mobile

În prezent, mai mult de jumătate din toate căutările online sunt efectuate de pe un dispozitiv mobil, motiv pentru care Google acordă prioritate compatibilităţii cu dispozitivele mobile atunci când accesează cu crawlere site-urile web. Dacă site-ul dvs. web nu este optimizat pentru mobil, Google probabil nu îl va indexa . Vă puteți face site-ul mai prietenos pentru dispozitive mobile utilizând un design adaptabil, comprimând imagini și îmbunătățind timpii de încărcare. A scăpa de ferestrele pop-up și a ține cont de atingerea degetelor poate ajuta, de asemenea.

Nu este conform ADA

Google verifică accesibilitatea atunci când accesează cu crawlere site-urile web, astfel încât site-urile care nu respectă conformitatea ADA ar putea să nu fie indexate. Unele probleme obișnuite de accesibilitate includ lipsa textului alternativ, textul care nu poate fi citit și incapacitatea utilizatorilor de a naviga folosind comenzi doar de la tastatură. Puteți verifica dacă site-ul dvs. web existent este compatibil ADA cu instrumente online . Dacă este necesar, puteți chiar să faceți modificări în designul site-ului dvs. web pentru conformitatea cu ADA , ceea ce ar trebui să ajute Google să indexeze site-ul dvs. mai rapid.

Conținut de calitate scăzută

Google dorește să ofere utilizatorilor rezultate de căutare unice, precise și actualizate, așa că dacă conținutul paginii dvs. web este subțire , răzuit sau folosește umplutură de cuvinte cheie , vă poate afecta șansele ca Google să vă indexeze site-ul. Pentru a remedia această problemă, asigurați-vă că site-ul dvs. este proiectat ținând cont de utilizatori, că furnizează informații bune cu cuvinte cheie relevante și că conținutul dvs. este în alt mod aliniat cu Regulile pentru webmasteri .

Eticheta sau antetul Noindex blochează Googlebot

Uneori, motivul pentru care Google nu indexează site-ul dvs. este la fel de simplu ca o singură linie de cod. Dacă fișierul dvs. robots.txt conține codul „User-agent: *Disallow: /” sau dacă ați descurajat motoarele de căutare să vă indexeze paginile în setările dvs., atunci blocați robotul crawler al Google. Până când „ noindex ” este eliminat și permisiunile paginii dvs. nu permit vizibilitatea motorului de căutare , Google nu va putea accesa cu crawlere și indexa site-ul dvs.

Buget de accesare cu crawlere depășit

Fiecare site are un buget de accesare cu crawlere desemnat , care reprezintă o limită numerică a câte pagini Googlebot va accesa cu crawlere pe site-ul dvs. Puteți verifica limita specifică de accesare cu crawlere a site-ului dvs. accesând Raportul Statistici de accesare cu crawlere din Google Search Console. Dacă v-ați atins deja limita, Google nu va indexa pagini noi de pe site-ul dvs. Această problemă intră de obicei în joc doar pentru site-urile web deosebit de mari. Puteți remedia problema consolidând paginile după un audit al site -ului web sau adăugând cod care indică Google să nu acceseze cu crawlere anumite pagini de pe site-ul dvs.

Cod suspect sau greu de citit

Codul site-ului dvs. ar trebui să fie ușor accesibil pentru Google și să rămână consecvent în HTML brut și redat. Mascarea sau ascunderea textului și a linkurilor sunt semnale roșii care pot împiedica Google să indexeze site-ul dvs. Asigurați-vă că nu blocați roboții să acceseze cu crawlere fișierele JavaScript și CSS , deoarece acest lucru poate părea suspect pentru Google. De asemenea, bazarea prea mult pe JavaScript poate împiedica Google să indexeze site-ul dvs. Este nevoie de pași suplimentari pentru ca roboții să interpreteze JavaScript, ceea ce ar putea face ca site-ul dvs. să epuizeze mai repede bugetul de accesare cu crawlere . Eliminarea codului suspect sau greu de citit de pe site-ul dvs. ajută Google să îl acceseze cu crawlere și să îl indexeze.

Etichete canonice incorecte

Etichetele canonice trebuie utilizate atunci când site-ul dvs. are mai multe adrese URL care afișează conținut similar sau identic. Dar dacă nu îi spuneți Google ce adresă URL preferați să indexeze motorul de căutare, Google va alege pentru dvs. , ceea ce ar putea duce la indexarea versiunii greșite. Stabiliți dacă aveți probleme canonice verificând adresele URL manual sau folosiți funcțiile de auditare a site-ului disponibile prin companii precum Ahrefs și Semrush .

A primit o penalizare Google

Dacă nu puteți identifica un motiv pentru care Google nu vă indexează site-ul web pe baza unor factori precum conținutul, codul sau gradul de utilizare al acestuia, verificați dacă ați primit o penalizare . Factori precum linkurile nenaturale , paginile web rău intenționate , redirecționările ascunse și alții pot duce la sancțiuni Google. Pentru a vă revizui penalitățile, conectați-vă la Google Search Console . Apoi, navigați la fila „Securitate și acțiuni manuale”. Acolo, puteți vedea orice penalități trimise împotriva site-ului dvs. și puteți găsi pașii necesari pentru a le corecta. Pentru a evita penalizările viitoare, urmați Ghidul Google pentru webmasteri .

Aveți nevoie de ajutor pentru a găsi site-ul dvs. în paginile cu rezultate ale motorului de căutare? Hurrdat Marketing oferă servicii de design web , optimizare pentru motoarele de căutare și marketing de conținut pentru a vă ajuta să vă construiți o prezență web optimizată. Contactați-ne astăzi pentru a afla mai multe!

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii | Creare Web Site Primarie UAT |